Last news in Fakti

8 Декември, 2020 20:17 6 729 2

Меси срещу Роналдо - статистиката на звездите в Шампионската лига

  • кристиано роналдо-
  • лионел меси-
  • барселона-
  • ювентус-
  • шампионска лига-
  • футбол

Двамата са считани за едни от най-великите футболисти за всички времена

Меси срещу Роналдо - статистиката на звездите в Шампионската лига - 1
Колаж: fakti.bg/БГНЕС

Звездите на Ювентус и Барселона – Кристиано Роналдо и Лионел Меси, имат общо вкарани 1462 гола помежду си и поделени 11 Златни топки. Двамата са считани за едни от най-великите футболисти за всички времена. Двете легедни ще се изправят за пръв път един срещу друг от 31 месеца насам, след като Роналдо напусна Реал Мадрид през юли 2018 след девет години в Ла Лига и властващо съперничество между талисмана на Барса Меси.

Изглеждаше, че Меси ще напусне Барселона през това лято, но все пак той остана при каталунците, а тази вечер двамата ще играят един срещу друг в каталунската столица.

Роналдо пропусна първия дуел между Ювентус и Барселона от Шампионската лига заради коронавирус и никога не е вкарвал гол на Барса в Шампионската лига. Лео Меси пък е вкарвал три пъти гол в пет мача срещу отбори на португалеца.

Първата им среща в ШЛ е през 2007-08, когато Роналдо играе за Манчестър Юнайтед, а мачът е финалният от турнира. През 2010/11 Барселона надделява с 3:1 общ резултат над Реал Мадрид в полуфиналите от турнира и това е последният път, в който звездите играят един срещу друг в надпреварата.

Роналдо е играл във всички 450 минути в мачовете срещу Меси, без да е вкарал или асистирал. Аржентинецът също доминира в тези аспекти над Кристиано, след като има по 1,2 шанса на мач създадени, а Роналдо е с 0,8.

Роналдо обаче има повече опити за гол от Меси – 4 на мач, но само 0,8 от тях са точни. От друга страна, Меси опитва по 3,4 удара на мач и има 1,4 точни удари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неапол

    4 11 Отговор
    Те могат да имат и един милион(1 000 000) вкарани голове и 50 000 златни топки, но дори не се приближават и на една десета до харизмата и любовта на Дон Диего Марадона

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.