Last news in Fakti

10 Декември, 2020 08:41 1 324 1

Днес са последните мачове от груповата фаза на Лига Европа

  • лига европа-
  • футбол

За следващата фаза вече се класираха Рома, Арсенал, Славия (Прага), Байер (Леверкузен), Глазгоу Рейнджърс, Бенфика, Гранада, ПСВ Айндховен, Лестър, Брага, Лил, Милан, Виляреал, Антверп, Тотнъм, Динамо (Загреб), Хофенхайм и Цървена звезда

Днес са последните мачове от груповата фаза на Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Днес са последните мачове от груповата фаза на Лига Европа. След изиграването им ще станат ясни имената на последните отбори, които ще намерят място на 1/16-финалите в турнира. Повечето участници на елиминациите вече са ясни, като остават само 6 свободни места.

За следващата фаза вече се класираха Рома, Арсенал, Славия (Прага), Байер (Леверкузен), Глазгоу Рейнджърс, Бенфика, Гранада, ПСВ Айндховен, Лестър, Брага, Лил, Милан, Виляреал, Антверп, Тотнъм, Динамо (Загреб), Хофенхайм и Цървена звезда. От Шампионската лига пък се приъсединиха отборите на Краснодар, Брюж, Манчестър Юнайтед, Динамо (Киев), РБ Залцбург, Олимпиакос, Аякс и Шахтьор (Донецк).

Тази вечер интрига има само в 5 групи. В група "А" вече е ясно, че Рома ще бъде победител. Големият сблъсък на вечерта обаче е между Йънг Бойс и ЧФР Клуж, които се изправят един срещу друг в пряк сблъсък за второто място. Швейцарците се нуждаят само от точка, докато румънците трябва да търсят задължителна победа.

В група "В" също имаме сигурен победител в лицето на Арсенал. За второто място се борят Рапид (Виена) и Молде, които се изправят един срещу друг в австрийската столица. Домакините ще трябва да търсят победа с 1:0 или с 2 гола разлика. Всякакъв друг резултат ще прати гостите напред.

Другата по-интересна група е "F". Там цели три отбора се борят за място на елиминациите - Наполи, АЗ Алкмаар и Реал Сосиедад. Италианците имат предимство, тъй като до момента са събрали 2 точки повече от своите съперници. Това означава, че те ще си гарантират място на 1/16-финала, ако не загубят домакинството си на Реал Сосиедад. Испанците обаче ще търсят задължителна победа на стадион "Диего Армандо Марадона", тъй като равенството може и да не им е достатъчно, ако в другия мач АЗ Алкмаар спечели срещу Риека.

В група "I" Виляреал вече е на 1/16-финала като победител в групата. Спорът е за второто място, за което се борят Макаби (Тел Авив) и Сиваспор в директен сблъсък в Израел. Домакините ще се класират дори с равенство в този мач, докато гостите ще трябва да търсят задължителна победа.

Последната група с интрига е "К". Динамо (Загреб) е сигурен победител и продължава напред. Волфсбергер и Фейенорд ще определят кой ще завърши на второ място в пряк сблъсък помежду си. Австрийците се нуждаят само от равенство в този двубой, докато нидерландците ще трябва да играят само и единствено за победа.

В останалите групи всичко е ясно относно отборите, които ще се класират напред, като единствено в някои от тях трябва да се определи кой ще е победител и кой ще завърши на 2-ата позиция.

Лига Европа, групова фаза, 6 кръг:
от 19:55 часа:
Група "А"

Йънг Бойс - ЧФР Клуж
ЦСКА - Рома

Група "В"
Дъндолк - Арсенал
Рапид (Виена) - Молде

Група "С"
Байер (Леверкузен) - Славия (Прага)
Апоел (Беер Шева) - Ница

Група "D"
Стандард (Лиеж) - Бенфика
Лех (Познан) - Рейнджърс

Група "Е"
ПСВ Айндховен - Омония
ПАОК - Гранада

Група "F"
Наполи - Реал Сосиедад
Риека - АЗ Алкмаар

От 22:00 часа:
Група "G"
Брага - Заря (Луганск)
Лестър - АЕК (Атина)

Група "Н"
Селтик - Лил
Спарта (Прага) - Милан

Група "I"
Виляреал - Карабах - отменен
Макаби (Тел Авив) - Сиваспор

Група "J"
Тотнъм - Антверп
Лудогорец - Ласк (Линц)

Група "К"
Динамо (Загреб) - ЦСКА (Москва)
Волфсбергер - Фейенорд

Група "L"
Хофенхайм - Гент
Слован (Либерец) - Цървена звезда


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    0 0 Отговор
    При нас интригата е дали ще вкараме гол или няма да вкараме . Рома се е класирала , и ще дойде да се поразходи , има момчета резерви , да се раздвижат и те , може и да се смилат.