Last news in Fakti

14 Декември, 2020 09:47 1 128 0

Дибала и Роналдо донесоха успех на Ювентус над Дженоа

  • ювентус-
  • дженоа-
  • дибала-
  • дузпа-
  • роналдо-
  • серия а-
  • стураро

"Бианконерите" спечелиха с 3:1

Дибала и Роналдо донесоха успех на Ювентус над Дженоа - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус победи Дженоа с 3:1 в мач от 11-ия кръг на Серия А. Точни за успеха на тима на Андреа Пирло бяха Пауло Дибала и Кристиано Роналдо, който се разписа на два пъти от дузпа в своя мач №100 с екипа на "бианконерите". За домакините от Дженоа вкара бившият играч на торинци Стефано Стураро.

След спечелените три точки Ювентус вече има актив от 23 точки на четвъртата позиция. Със същия актив е и третият Наполи. Дженоа е предпоследен с шест точки.

Юве можеше да поведе в резултата още в 19-ата минута, но изстрел на Родриго Бентанкур от границата на наказателното поле мина покрай левия страничен стълб. В края на първата част Маккени пропусна да даде аванс на Юве, пращайки топката над вратата.

В 57-ата минута Пауло Дибала даде аванс на Юве. Маккени с глава изведе Дибала на добра позиция, а аржентинецът се разписа за първи път през сезона в Серия А с изстрел по земя.

Две минути по-късно гол на Федерико Киеза не бе зачетен заради засада.

В 63-ата минута бившият играч на „старата госпожа“ Стефано Стураро върна Дженоа в мача с изстрел от воле. 120 секунди след това Дибала отново се разписа, но голът му не бе признат отново заради засада.

В 72-ата минута Роналдо нанесе удар с глава от близка дистанция, но Перин успя да го избие.

В 76-ата минута Хуан Куадрадо бе повален в наказателното поле от Ровела, който доведе до дузпа за Юве. Зад топката застана щатният изпълнител Кристиано Роналдо, който с мощен удар, насочен към средата на вратата не остави шансове на Перин да отрази наказателния удар.

Минута преди края на редовното време Перин извърши нарушение срещу Мората и бе свирена втора дузпа за торинци. Кристиано Роналдо отново бе точен от бялата точка с изпълнение наподобяващо първото му в мача.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА