Last news in Fakti

20 Декември, 2020 08:39 1 802 0

Буфон все още мисли по 3-4 пъти на седмица за кошмарното отпадане на ПСЖ в ШЛ

  • ювентус-
  • джанлуиджи буфон-
  • футбол-
  • псж-
  • манчестър юнайтед

Бях убеден, че през въпросния сезон щяхме да стигнем до финала

Буфон все още мисли по 3-4 пъти на седмица за кошмарното отпадане на ПСЖ в ШЛ  - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон каза в интервю, че все още съжалява за начина, по който той и Пари Сен Жермен отпаднаха от Шампионската лига през сезон 2018/19. Тогава парижани спечелиха визитата си на Манчестър Юнайтед с 2:0 в Англия, но на реванша загубиха с 1:3 на "Парк де Пренс" и отпаднаха на 1/8-финалната фаза на турнира. При едно от попаденита на “червените дяволи” Буфон направи сериозна грешка, от която Ромело Лукаку се възползва и реализира във вратата му.

“ Още мисля за този мач по 3-4 пъти седмично и изпитвам голямо съжаление. Бях убеден, че през въпросния сезон щяхме да стигнем до финала. В Манчестър спечелихме важен мач и показахме голяма сила. За съжаление, виня себе си за невероятна грешка. Такава, каквото не биваше да допускам при опита, който съм натрупал. Мислехме, че реваншът е просто формалност. Сякаш мачът не беше от голямо значение, защото вече бяхме спечелили с 2:0 в първия двубой, а и те, горките, имаха на разположение двама играчи и деветима младежи. Аз също не им казах: "Момчета, още не сме си свършили работата". Може би не исках да звуча като старец, който винаги вика на всички останали.

Сигурен съм, че в Ювентус нямаше да допуснем да се случи такова нещо. На ПСЖ нищо не им липсва. Те са страхотен отбор, който може да победи всеки. Те са сред малкото тимове, които могат да спечелят срещу всеки опонент. Ако е имало слабост там, тя е това, че някои неща се приемаха за даденост. Но с пристигането на Леонардо, който има културата на италианец, този тип риск вече е изчезнал”, заяви Джиджи Буфон пред френския “L’Équipe”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА