Last news in Fakti

23 Декември, 2020 20:56 2 642 17

Кокала: ЦСКА ще стане шампион, само ако Домусчиев закрие Лудогорец

  • кокала-
  • велев-
  • лудогорец-
  • домусчиев-
  • титла-
  • левски-
  • цска-
  • национален отбор

"Готов съм да заложа пари, че Левски ще влязат в първата шестица", заяви бившият треньор на "сините"

Кокала: ЦСКА ще стане шампион, само ако Домусчиев закрие Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев, извел „сините“ до последната им шампионска титла през 2009 година, коментира развитието на българския футбол през есента и заяви, че любимият му клуб е оцелял единствено благодарение на феновете. Кокала е на мнение, че България трябва да последва примера от Европа и щом нямаше връчване на „Златната топка“, може да се мине и без родната класация за „Футболист на годината“. Според него ЦСКА няма шанс за титлата, въпреки че при „червените“ цари еуфория след идването на Бруно Акрапович, а най-подходящ за национален селекционер е Илиан Илиев.

„За съжаление футболът не ни даде много поводи за радост през тази есен. Като добавим факта, че повечето мачове се играха без публика, картината става още по-сива. Таяхме огромни очаквания за баража на националния тим с Унгария, но си останахме само с надеждите. Лоша година като цяло за нашия футбол, затова и по-добре да няма "Футболист на годината". Да вземем пример от Европа - щом няма "Златна топка", спокойно може да минем и без родната класация. Който и да стане, ще бъде незаслужено“, каза Кокала в интервю пред "Гонг" за българския футбол.

„Голяма еуфория цари в ЦСКА след идването на Бруно Акрапович, но на "Армията" могат да мислят за шампионска титла, само ако Кирил Домусчиев реши да закрие Лудогорец. Нямат шанс, това е истината. Ще се борят за второто място. Нямат играчи за първото място, а треньорът им е шаблонен и лесно разгадаем. Пролича си срещу Левски, но ще го виждаме още много пъти през пролетта. Локомотив Пловдив остава кандидат за първите места, но ще трябва доста да се потрудят - няма да стане само с набраната инерция. Арда, Берое и ЦСКА 1948 дишат зад гърба на първата тройка и може да се получат изненади. За мен Арда и ЦСКА 1948 бяха приятните изненади на есента. И двата отбора показаха сериозно израстване - подготвени, подредени, мотивирани. В почти всички срещи играха на върха на възможностите си и резултатите им не са случайни. Харесва ми, че разчитат на българи, а не на недоказали се чужденци. От отборите извън първата шестица само Черно море и Левски имат потенциал да изместят някой от топ 6. Даже съм готов да заложа пари, че "сините" ще влязат в първата шестица, но за съжаление няма къде. Тази есен беше кошмарна за Левски и отборът оцеля единствено и само благодарение на феновете. На никой друг. Всичко друго бе объркано. С новите спонсори се надявам едно от първите неща, които ще направи ръководството, е да изгради козирката на стадион "Георги Аспарухов". И разбира се, да направи умна селекция. Не вярвам обаче да дадат 1 млн. лева на Славиша Стоянович и да го оставят той да решава. Варненци са стабилен отбор и през есента показаха, че могат да победят всеки. Славия е другото разочарование на есента, освен Левски, разбира се. Не вярвам, че "белите" ще изпаднат във Втора лига, но ще им е много тежко. А Венци Стефанов, вместо да реве като разярена мечка, че този или онзи избягал, по-добре да търси нови играчи“, сподели Емил Велев за първенството.

„Много посредствено представяне във всички срещи, като изключим първото полувреме на баража с Унгария. Но отпадането си беше заслужено и няма на кого да се сърдим. Бяхме длъжни да се класираме за финалния бараж с Исландия, защото такъв златен шанс едва ли ще получим скоро. Постигнатото с толкова усилия от Петър Хубчев бе пропиляно с лека ръка. Вината за провала е разделена между треньорите и играчите. За да се получат нещата, е нужен респект към треньора - нещо, което аз лично не видях. Не приемам и оправданията, че не са издържали на напрежението за двубоя с Унгария. Защото, ако е така, значи нямат място в националния отбор. В Лигата на нациите се представихме още по-зле. Не виждам какво може дори да коментирам, защото игра не видях. През отбора минаха голям брой футболисти, но никой не може да се гордее с играта си. Даже трябва да се срамуват, може би изключение прави само Антон Недялков и още няколко от младите като Валентин Антов и Доминик Янков. Сега е много важно на кого ще бъде поверен националният отбор. Задължително трябва да е опитен треньор и аз продължавам да твърдя, че Илиан Илиев е най-подходящ за поста. Хубаво е да е ново име, въпреки че има подходящи и сред тези, които вече са били начело на тима. Чета, че Александър Димитров е вариант, но не ми се струва сериозно. Смътно го познавам, макар че сигурно има и визитка, и амбиции. Но как играчите ще имат респект от него?!“, коментира специалистът националния тим.

„Хубаво беше, че два български отбора влязоха в групите на Лига Европа, но дотам. Победата на ЦСКА срещу Рома не я броя, стойността ѝ се измерва само в пари. В София италианците излязоха с играчи, които едва ли скоро ще помиришат терен в евротурнирите. Вярно е, че в Рим завършиха 0:0, но тогава имаха огромен късмет. Най-хубавото за ЦСКА е, че Европа забеляза таланта на Антов. Но ще е грешка, ако сега избързат да го продадат. Много по-правилно е да изчакат още една година, когато хем цената му ще се вдигне, хем футболистът ще е натрупал повече опит и самочувствие. Лудогорец не взе и точка в своята група и това казва всичко. В шестте мача се видя колко е паднало нивото на отбора и явно в Разград трябва сериозно да поработят, за да си върнат класата“, заяви Кокала за представянето на тимовете ни в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коки

    30 3 Отговор
    На кокалчето само - Наздраве.
  • 2 Fen

    49 7 Отговор
    А Уефски ще станат първи само ако изпаднат в Б група.
  • 3 ми ,

    33 3 Отговор
    И тогава ти ще станеш треньор на Лефскиту ...😁😁
  • 4 БОРИМЕЧКАТА

    27 1 Отговор
    Обичам чорба от говежди кокали....

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    33 7 Отговор
    Абе тоя малоумник кой го брои за жив бре, то е ясно че не харесва ЦСКА и така си говори, но и от лесни никой не го търси и той леко се самопредлага/бил готов да заложи пари, ами залагай кой ти пречи, азиатски къщи бол/. Говедата не могат да преживеят победата над Рома. Мишоци!!!
  • 6 Ali Baba

    35 2 Отговор
    Тате, Тете Левски сериал ли е?
    - Не сине отбор е защо да е сериал?.
    - Защото всяка година чакат следващия сезон!.
  • 7 ТИТИ

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "БОРИМЕЧКАТА":

    Обичам чорба от родопски калмари ..😁
  • 8 тиквата&гела forever

    6 19 Отговор
    дръжте се литекс тиквата скоро ще падне и ще дойде вашия момент
  • 9 Пената

    22 3 Отговор
    Кокалче,а на бас ,че от есента ФК,,Цоцка Драгойчева-Пощенец-Динамо-Продоволственик-Спартак-Витоша-Лаффчис-Наско Раев 2020 ,,ще играе в аматьорската група !
  • 10 Чики-Рики

    17 2 Отговор
    Да де, ама Подуяне преследва ЦСКА по титли , не ,, Делиормана,, или бъркам?! Ако е обратното има много вода да изтече!Що се отнася до ,,гелосания,, рано или късно ще му дойде краят, сигурно е!Я ,, короната,, ще го повтори,я самолета му ще се ,,приводни,, някъде...!

    Коментиран от #15

  • 11 Пурко

    15 1 Отговор
    Кокала продължава да се натяга на сините с надеждата да му подхвърля някой кокал.. т. е. да го вземат пак на работа, ама ядец, все не става
  • 12 Прост народ слаба държава

    13 0 Отговор
    Кокала взе да върти задника и към гела
  • 13 Пффф

    3 1 Отговор
    Чу че са намерили спонсор и веднага взе да се мазни на говедата ! )))
  • 14 Левски 1914

    5 5 Отговор
    Само да напомня на някои пишещи тука че на 09 09 2016г. Цска ФАЛИРА и че Litex ТИРЕ Sofia не е Цска.
  • 15 васил боШкоФ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чики-Рики":

    Това е моя работа,ама първо трябва да си оправим сметките..
  • 16 Гост

    1 3 Отговор
    Ало-о-о чорбарчета, за кой ЦСКА сте, та мо рипате на Кокала? Той винаги си е бил праволинеен и е казвал каквото мисли, и най-малкото за него може да се твърди че е натегач!
  • 17 Злобен

    0 0 Отговор
    Другарю Велев, както обикновенно Вие говорите НЕистини. РОМА играла в София с юношите. Показвам всички да видят
    "ЮНОШИТЕ" на отбора.
    Кумбула -20 милиона
    Жезус- 9 мл.
    Б.Перес- 3 мл.
    Диавара -20 мл.
    Карлес Перес - 9 мл.
    Педро Родригес- 7,5 мл.
    Крис Смолинг- 20 мл.
    Вияр- 3 мл.
    Борха Майорал - 10 мл.
    Карсдорп - 9 мл.
    НЕ ИГРАХА ДЖЕКО, СПИНАЦОЛА, МХИТАРЯН, И ПЕЛЕГРИНИ
    С тези "юноши" игра гранда РОМА.
    А Вие сте един пристрастен фанатик и голям ЛЪЖЕЦ.