Last news in Fakti

26 Декември, 2020 21:28 3 110 6

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • челси-
  • висша лига-
  • футбол

"Артилеристите" победиха с 3:1

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал вгорчи коледните празненства в Челси, побеждавайки по категоричен начин в дербито на Лондон с 3:1. Така „артилеристите” прекъснаха серия от седем мача без победа и се завърнаха на пътя на успеха.

Точни за домакините бяха Александър Лаказет от дузпа, Гранит Джака и Букайо сака. За Челси пък се разписа Тами Ейбрайам в края на срещата, като неговият изстрел бе първият точен за „сините” в мача. В продължението на двубоя Жоржиньо пропусна дузпа за Челси.

Така Челси пропусна отлична възможност да се изкачи на втора позиция във временното класиране и остана шести. Арсенал пък вече е 14-ти, след като измести състава на Лийдс.

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Домакините започнаха добре и още в първата минута организираха добра атака, която можеше да завърши с гол. Сака и Белерин комбинираха добре отдясно, след което капитанът на Арсенал центрира, топката се отклони от главата на Тиаго Силва и стигна до Мартинели, който бе на далечната греда. Ударът на бразилеца от въздуха обаче премина встрани.

След първите десетина минути Челси пое контрола. В 13-ата Мейсън Маунт изпълни много добре пряк свободен удар, след който топката рикошира от външната страна на дясната греда.

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 25-ата минута Арсенал имаше нелоша възможност. Ектор Белерин се озова в наказателното поле след добър авантаж на Майкъл Оливър. Десният бек върна към Смит Роу, който протегна максимално крака си, за да стигне до топката, но не успя да нанесе добър удар.

Този втори добър период за Арсенал даде резултат. В 33-тата минута Тиърни нахлу в наказателното поле отляво, след което падна след единоборство с Джеймс. Оливър веднага посочи бялата точка. Повторенията показаха, че контактът между двамата е минимален и това не изглеждаше като явно нарушение на бранителя на Челси. ВАР обаче подкрепи решението на Оливър и дузпата остана. Александре Лаказет реализира 11-метровия наказателен удар, давайки аванс на домакините.

Арсенал нанесе нов удар на своя лондонски съперник минута преди почивката, когато Гранит Джака удвои след много добро изпълнение на пряк свободен удар.

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Франк Лампард реагира и направи двойна смяна за началото на втората част - Жоржиньо и Хъдсън-Одой замениха Ковачич и Вернер.

В 56-ата минута Букайо Сака на практика сложи точка на спора, след като отбеляза много красив гол с нещо средно между удар и центриране, с което прехвърли Менди, топката рикошира в далечната греда и влезе във вратата на "сините от Лондон" за трети път тази вечер.

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 84-тата минута удар на Елнени срещна гредата за късмет на гостите. Четири минути преди края Челси все пак вкара почетно попадение, след като засече отблизо подаване на Хъдсън-Одой отдясно. Страничният рефер вдига флага си за засада, но след намесата на ВАР се оказа, че нападателят е в чиста позиция и попадението бе зачетено. В началото на добавеното време стана доста напрегнато за "артилеристите", тъй като Челси получи дузпа след нарушение на Мари срещу Маунт. Бернд Лено обаче спаси дузпата, изпълнена от Жоржиньо. и така направи последните минути спокойни за своите съотборници.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Asdfg

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тенсинг НорГей":

    Ивайлоооооооооооо, искам да ни разясниш подробно какво е “БОНСИНГ ДЕЙ”, при това изписано на кирилица!!! Ивайлооооооо, разбра ли?!?
  • 3 Ивайлоооооо

    6 0 Отговор
    Ша ти разесня , ма не сега........ Чули Сандооооо , чу ли ма ......
  • 4 Млад меринджей

    5 0 Отговор
    Питам вЪ : Дубре лийййй ?
  • 5 Бонсинг дей

    4 0 Отговор
    Май ще да е подарък Кобра за КоУеда в Лондон, а ?
    Евала Ивчо - Брекзит е твой патент - изкърти ги на макс с един анонс !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.