Last news in Fakti

6 Януари, 2021 13:31 1 410 1

Williams ще задълбочи още повече сътрудничество си с Mercedes

  • mercedes-
  • williams-
  • формула 1

Германският тим, който налага тотална доминация от началото на новата турбо хибридна ера от 2014 година насам, вече ще доставя и скоростни кутии, както и други хидравлични компоненти за болидите на Williams

Williams ще задълбочи още повече сътрудничество си с Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът от Формула 1 Williams ще задълбочи още повече своето сътрудничество с отбора на Mercedes от 2022 година. Германският тим, който налага тотална доминация от началото на новата турбо хибридна ера от 2014 година насам, вече ще доставя и скоростни кутии, както и други хидравлични компоненти за болидите на Williams.

Легендарният британски тим, който вече не е в ръцете на фамилия Williams, работи заедно с Mercedes и е клиент на техните двигатели още от 2014 година.

„Независим отбор сме, но трябва да вървим напред. Трябва да реагираме във връзка с настоящата ситуация и да се развиваме. Искаме да бъдем в най-добрата възможна позиция. Дългосрочното партньорство с Mercedes е сред стратегическите ни цели за развитие на отбора“, заяви един от ръководителите в Williams – Саймън Робъртс.

„В същото време ще запазим и нашите производствени и дизайнерски възможности, които са легендарни за Формула 1 и моторните спортове като цяло“, завърши той. Още от предстоящия сезон 2021 от Williams ще си сътрудничат с Астън Мартин и Макларън.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CFC

    0 0 Отговор
    Най ме кефиха Williams като бяха с БМВ