Last news in Fakti

12 Януари, 2021 12:45 1 137 0

Меси е най-добрият плеймейкър за последните 10 години

  • меси-
  • симеоне-
  • барселона-
  • плеймейкър-
  • статистика-
  • класация

За най-добър треньор бе определен Диего Симеоне

Меси е най-добрият плеймейкър за последните 10 години - 1
Снимка: БГНЕС

Футболистът на Барселона Лионел Меси бе обявен за най-добър плеймейкър в света за последните 10, а наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е номер 1 при треньорите. Класацията е на IFFHS (Международната федерация по футболна история и статистика). За определянето на класациите в двете категории са използвани обективни статистически показатели.

Аржентинецът е събрал 174 точки на база метода, който е изработен от IFFHS. Второто място е за бившия му съотборник в Барселона Андрес Иниеста - 127 точки, а трети е Лука Модрич със 113 точки. Още един футболист минава котата от 100 точки и това е Кевин Де Бройне със 103.

При треньорите Симеоне е събрал 152 точки, следван от Пеп Гуардиола със 144 и Юрген Клоп със 105 точки. Това са единствените трима треньори, които събират над 100 точки. Трябва да се отбележи, че класацията при треньорите включва само клубни треньори, а постиженията с националните отбори не се зачитат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА