Last news in Fakti

21 Януари, 2021 08:28 2 289

Влияе ли бумът на криптовалутите върху онлайн залозите?

  • бум-
  • криптовалути-
  • биткойни-
  • bwin

Хората винаги са били привличани от идеята за бързо забогатяване и инвестирането в биткойни изглежда като точно такъв случай

Влияе ли бумът на криптовалутите върху онлайн залозите? - 1

След всичко случило се през миналата година, страхът на хората от бъдеща инфлация се изостри и това накара мнозина да инвестират в криптовалути. В това отношение, биткойнът си остава най-популярната криптовалута, а скокът, който тя отбеляза в последните 12 месеца е забележителен. Един биткойн вече се разменя за над 30 хиляди долара, а само преди пет години струваше 400 долара.

След първоначалния шум около биткойна последва затишие, за да дойде 2017 година и той отново да стане актуален, поради високите си скокове. За последните няколко месеца обаче растежът му е умопомрачителен. Хората винаги са били привличани от идеята за бързо забогатяване и инвестирането в биткойни изглежда като точно такъв случай. До голяма степен хазартната индустрия предлага точно възможност за бързо забогатяване и голяма част от хората, инвестиращи в криптовалути са потенциални големи клиенти на казината.

В този ред на мисли, не е толкова изненадващо, че в онлайн пространството започнаха да се появяват все повече букмейкъри и казина, които позволяват на потребителите да правят транзакции и в биткойни. Наблюдава се, както изцяло биткойн букмейкъри, не предлагащи други платежни методи, така и букмейкъри, които наред с останалите платежни опции са добавили биткойн вариант.

Използвайки криптовалута, играчите получават сигурност на своите финанси. Друг голям плюс е, че могат да бъдат сигурни, че няма да бъдат измамени, тъй като залогът преминава през така наречената блокчейн системата, при която всички финансови транзакции се съхраняват в мрежа от компютри в различни места по света. Това пък осигурява необходимата прозрачност на финансите, но и желаната поверителност, като система от блокове е и устойчива на хакерски атаки.

У нас все още няма букмейкър, който да предлага биткойн разплащане, като това важи дори за букмейкъри като bwin (бвин), които съществуват от доста дълго време и разполагат с редица други платежни методи. Една от причините криптовалутите трудно да си проправят път в хазартната индустрия е регулацията, която различните страни налагат. Според специалисти по хазартно право, регулаторите са изключително предпазливи с криптовалутите в казино индустрията и внимават изключително за потенциално пране на пари.

Друга спънка е, че предлагането започва да изпреварва търсенето. Към момента дори най-големите крипто казина и букмейкъри не могат да се похвалят с толкова голям брой клиенти. Освен това, с оглед на големите скокове на биткойна, то далеч по-логично изглежда той да бъде пазен като актив, а не да се използва за залози. Освен ако не сте сигурни в евентуален спад на въпросната криптовалута, то залог с нея си е до голяма степен риск.

Крипто казината и букмейкърите са търсени от потребителите, които искат да се уверят, че играта им ще бъде справедлива и няма да бъдат измамени, а в същото време ще запазят своята поверителност на личните данни и на практика могат да залагат анонимно. Регулаторните препятствия обаче здраво притискат цялата блокчейн общност и е трудно да се каже със сигурност колко бързо би се развила тя, въпреки плюсовете, които носи със себе си.



Свързани новини