Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 16:51 1 222 0

Берое загря за efbet Лига с победа срещу аматьори

  • берое-
  • загорец-
  • футбол-
  • контрола

Старозагорци се наложиха с 4:1 над Загорец

Берое завърши с успех последната си контрола от зимната подготовка преди началото на efbet Лига. Старозагорци се наложиха с 4:1 над третодивизионния Загорец (Нова Загора) на Спортната база "Берое". Ибрахима Конте (25'), Еривалдо (33'), Иван Минчев (75') и Радослав Кирилов (85') бяха точни за "заралии", Александър Хардалов (53') пък отбеляза единственото попадение за гостите от дузпа.

В 8-ата минута Макута отправи удар по земя от границата на наказателното поле, но шутът му премина встрани. Малко по-късно гостите от Нова Загора получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на около 20-ина метра от вратата на "заралии", но Ивайло Иванов стреля право в ръцете на Генадий Ганев.

В 25-ата минута Берое успя да открие резултата. Конте получи пред наказателното поле, проби и успя да намери коридор, в който отправи изстрел и вкара за 1:0. В 30-ата минута Макута стреля от въздуха, но и този път топката излезе в аут. Минута по-късно Кийлън Лебон направи хубав рейд отляво, но последвалият шут от малък ъгъл срещна страничния стълб.

В 33-ата минута хубав пас на Конте изведе Еривалдо сам срещу вратаря, като нападателят на "заралии" не сбърка и покачи до 2:0.

В 53-ата минута гостите от Нова Загора получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка в наказателното поле на влезлия като резерва Крум Стоянов. Зад топката застана Александър Хардалов, който не сбърка и вкара за 2:1.

В 65-ата минута Макута отново опита късмета си след хубава атака на Берое, но шутът му извън наказателното поле не успя да намери очертанията на вратата. 2 минути по-късно Конте успя хубаво да навлезе в наказателното поле на противника и предостави топката на Иван Минчев, който стреля добре, но вратарят на гостите успя да избие.

В 75-ата минута старозагорци успяха да подпечатат победата си. Кийлън Лебон и Иван Минчев комбинираха добре, като направиха 4 подавания помежду си само с по едно докосване. След последния пас на Лебон Минчев остана очи в очи с вратаря на гостите и след елегантен удар с десния крак успя да прати топката във вратата на Загорец.

В 85-ата минута след центриране от корнер Теди Мезаг отклони с глава, а Радослав Апостолов успя да подложи крак и да вкара за 4:1.

Така в изиграните 6 приятелски мача Берое записа 3 победи и 3 равенства, а следващата седмица "заралии" стартират пролетния полусезон с гостуване на Ботев (Враца).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА