Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 16:45 1 505 5

Сагата приключи! Хамилтън преподписа с Mercedes

  • хамилтън-
  • mercedes-
  • сага-
  • договор-
  • преподписване-
  • разбирателство

Британецът остава при "Черните стрели" още една година

Сагата приключи! Хамилтън преподписа с Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Сър Люис Хамилтън ще продължи да се състезава за екипа на Mercedes и през 2021 година. След дълги спекулации дали британецът ще остане в състава на „Черните стрели“, или ще бъде заменен от младата звезда на Уилямс Джордж Ръсел, днес той официално подписа нов, едногодишен договор.

"Вълнувам се за моя девети сезон с Mercedes. Нашият отбор постигна невероятни успехи заедно и ще гледаме да продължим това да е така“, заяви Хамилтън.

През 2021-а той ще се бори да спечели своята осма световна титла, с което ще излезе еднолично начело в класирането по брой титли. Към момента той споделя това място с легендата Михаел Шумахер.

В своята кариера до момента, освен седемте си титли във Формула 1, Хамилтън има още такива и от Европейската Формула 3 през 2005-а и GP2 Сериите година по-късно. Във Формула 1 той направи своя дебют с тима на McLaren през 2007, където прекара общо шест години и завоюва първата си титла в едва втория си сезон. От 2013-а той кара за Mercedes, като с "Черните стрели" той постигна огромни успехи, печелейки титли в шест от осемте си сезона в немския тим.

В своята кариера той има постигнати общо 95 победи, 165 подиум, 98 пол-позиции, 53 най-бързи обиколки и 3778 точки в 266 старта. Всички тези негови постижения го поставят еднолично начело в съответните класации в историята на Формула 1.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брей ...

    3 6 Отговор
    Верно Сага.Трябва да храни цялото си село в Африка.Черните стрели ще помогнат дървените стрели.Алелуя !
  • 2 Малии

    5 3 Отговор
    Успехите на хамилтън и гърдите на чалга певица си приличат! И двете неща са изкуствени! И нямаше как друго да се случи. Щеше да оврещи орталъка и щеше да ги съди за расова дискриминация! Хайде холан!
  • 3 Хайл

    7 0 Отговор
    Абе Мерцедес не бяха ли "Сребърните стрели"..?Или от както черния кара там са черните стрели(все пак трябва да са толерантни...)BLM!

    Коментиран от #4

  • 4 Ами дааа

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хайл":

    Сребърни стрели са цели 80г. Още от раждането на Ф 1. Манфред Фон Браухич. Говори ли ви нещо? Карачиола?? Хайде спирам щото ей сега ще съм изтрит. Който иска мога да дам подробности.

    Коментиран от #5

  • 5 Hellish

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ами дааа":

    Няма смисъл да се мориш, в днешното неграмотно поколение, да споменаваш легенди като Карачиола. Колко от пишещите из новинарските сайтове си имат представа кой е и са чували за Rekordwagen W125.
    Сега се кланяме на маймунката, нищо, че с тази кола всеки би постигнал същото Фетел, Верстапен, Рикиардо, Перез. Така и си взеха кадърен втори пилот да го поизпоти малко.