Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 18:04 1 676 2

Интер разби Милан и протегна ръка към титлата в Серия "А"

  • интер-
  • милан-
  • дерби-
  • лукаку-
  • класиране-
  • серия а-
  • титла-
  • мартинес

"Нерадзурите" размазаха "росонерите" с 3:0

Интер разби Милан и протегна ръка към титлата в Серия "А" - 1
Снимка: БГНЕС

Интер сгази Милан в дербито между двата тима от 23-ия кръг на Серия А. Двубоят завърши с категорична победа за символичните гости с 3:0. В герой за "нерадзурите" се превърна аржентинският нападател Лаутаро Мартинес, който се разписа на два пъти. Третото попадение за тима на Антонио Конте реализира Ромелу Лукаку.

Двубоят стартира по възможно най-добрия начин за Интер. "Нерадзурите" поведоха още в 5-ата минута с гол на Лаутаро Мартинес. Острието се разписа с глава след подаване на своя партньор в атака Ромелу Лукаку. Милан отговори с удар на Златан Ибрахимович, който обаче бе майсторски отразен от Самир Ханданович.

В 21-ата минута Лукаку получи една топката на границата на наказателното поле, като веднага стреля, но покрай дясната греда. Милан можеше да изравни в 33-ата минута, когато Тео Ернандес достигна до една лошо избита топка и отправи опасен удар, който обаче мина на сантиметри покрай гредата. В следващите няколко минути двата тима си размениха по едно много опасно положение, но с пропуски се отличиха Мартинес и Ибрахимович.

В началото на втората част Милан създаде поредната опасност пред вратата на съперника. Златан Ибрахимович надскочи всички в наказателното поле и стреля с глава след изпълнение на корнер, но Самир Ханданович отново бе на своя пост и успя да спаси. Веднага след това отново стражът на Интер се намеси брилянтно след изстрел на Тонали, като по този начин спаси "нерадзурите" от гол.

Интер отговори по най-добрия начин на натиска на Милан, като стигна до втори гол в 57-ата минута. Иван Перишич изведе много добре Лаутаро Мартинес в наказателното поле и той с удар в долния ляв ъгъл на вратата матира Джанлуиджи Донарума. Попадението като че ли уби ентусиазма на "росонерите", като в средата на втората част Интер стигна до трети гол. Негов автор бе Ромелу Лукаку. Белгиецът отбеляза след чудесна солова акция и точен удар в левия ъгъл на вратата. До края на срещата двата тима намалиха оборотите и рядко създаваха положения.

След успеха си Интер увеличи преднината си на върха в класирането на 4 точки. "Нерадзурите" са с 53 в актива си, докато Милан са втори с 49.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухълист🤓🏴🌚

    4 4 Отговор
    Балонът на Мухлян за поредна година се пръсна на единадесет хиляди интернационални парчета. О, какво фиаско! Отново нямат пулс! Да запазим минута мълчание в памет на клетниците!

    Коментиран от #2

  • 2 Долни Утайки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мухълист🤓🏴🌚":

    хапни си ЮФКАТА бе П-у-м-и --р