3 Март, 2021 19:55 2 212 6

Левски отстрани Берое за Купата на България - Робърта вкара хеттрик

  • робърта-
  • берое-
  • левски-
  • купа на българия-
  • хеттрик-
  • червен картон-
  • камбуров

"Сините" спечелиха с 3:1

Левски отстрани Берое за Купата на България - Робърта вкара хеттрик - 1
Снимка: БГНЕС

Левски спечели с 3:1 домакинството си на Берое и се класира за ¼-финалите в турнира за Купата на България. Старозагорци поведоха след гол на обичайно заподозрения Мартин Камбуров от дузпа, но "сините" направиха пълен обрат. С хеттрик се блесна нападателят Найджъл Робърта.

Грубата грешка на Карлос Охене изигра важна роля за победата на Левски. Футболистът на Берое по изключително глупав начин си изкара директен червен картон час игра след началото и при равен резултат (1:1) остави своя тим с човек по-малко на терена.

Още във 2-рата минута Левски направи добро нападение. Мартин Петков проби по левия фланг и с остро подаване в наказателното поле потърси свой съотборник, но защитник на заралии съумя да изчисти в ъглов удар.

По-активните действия на домакините продължиха в следващите минути, но до сериозни опасности за вратата на Генадий Ганев не се стигна. „Сините“ имаха няколко шанса да центрират топката в наказателното поле на Берое, но твърде неточно.

В 14-ата минута гостите отнеха топката и се втурнаха в предни позиции. Стив Фуртадо намери Мартин Камбуров в наказателното поле. Точно преди нападателят да отправи удар, Ивайло Найденов с хубав шпагат изби.

Пет минути по-късно Мартин Петков отне топката в половината на Берое и комбинира с Райнов. Капитанът на „сините“ върна към младока, който опита силен удар от дистанция, но прати топката високо над напречната греда.

Секунди по-късно Берое получи правото да изпълни дузпа след голяма глупост от страна на Файсал Рерас. Топката бе върнаха към него, а бранителят остана статичен. Стив Фуртадо дебнеше и успя да изпревари Рерас. Белгиецът с марокански корени извърши нарушение и главният съдия Станислав Тодоров посочи бялата точката. Зад топката застана Мартин Камбуров, който с мощен удар не остави шансове на Звонимир Микулич.

В 35-ата минута Берое получи пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Микулич. Мартин Камбуров опита директно изпълнение, но прати топката право в ръцете на хърватския страж.

Две минути по-късно Гаюс Макута фаулира Найджъл Робърта на 3-4 метра пред наказателното поле и Левски получи пряк свободен удар. Именно нападателят изпълни фаула, завъртя топката над стената и я прати в горния ляв ъгъл на вратата.

В 42-рата минута Стив Фуртадо бе изведен с дълго подаване отдясно. Рерас отново не се намеси по най-добрия начин и позволи топката да премине над главата му. Фуртадо потърси свой съотборник в наказателното поле. Централният бранител на „сините“ Ребин Сулака успя пръв да играе с топката, но за малко да си вкара автогол.

В началото на втората част и двата отбора трудно организираха нападения и сериозни голови опасности за двете врати липсваха. В 55-ата минута Хасани спря пробив на Рерас отляво и Станислав Тодоров отсъди нарушение. Мартин Петков застана зад топката и опита изненадващ удар, но Генадий Ганев внимаваше и боксира.

В 57-ата атака „сините“ организираха страхотна атака и стражът на Берое трябваше да се намесва решително. Илия Юруков намери Найджъл Робърта на границата на наказателното поле. Нападателят елегантно с едно докосване изведе Ивайло Найденов в наказателното поле и той стреля от малък ъгъл, но Ганев отрази с крак.

Час игра след началото Карлос Охене направи огромна глупост и си изкара директен червен картон от нищото. Той се сблъска с Мартин Петков в центъра на терена. Двамата футболисти останаха да лежат на земята. Охене се изправи, изпусна нервите си и настъпи Петков. Това не убягна от погледа на Станислав Тодоров, който директно извади червения картон от джобчето си.

В 64-тата минута Илия Юруков бе изведен в наказателното поле от Насиру Мохамед, но бе препънат в гръб от Александър Цветков. Главният рефер мигновено посочи бялата точка за 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Робърта, който бе безпощаден и удвои головата си сметка в мача за 2:1.

Няколко минути по-късно след центриране от ъглов удар Найджъл Робърта влезе остро на вратаря Генадий Гадев и получи официално предупреждение въпреки претенциите на Берое за директен червен картон. Влизането на нападателя бе изключително опасно с бутонките напред и определено можеше да бъде изгонен за тази своя проява.

В 68-ата минута Георги Ангелов получи на границата на наказателното поле и отправи опасен удар, но прати топката над напречната греда.

Пет минути по-късно Илия Юруков пусна към Драган Михайлович, който се бе включил в нападението. Бранителят стреля без подготовка от дъгата на наказателното поле, но неточно.

В 77-ата минута Найджъл Робърта направи страхотен проби по левия фланг и комбинира с Мартин Райнов. Капитанът на домакините си спря топката и стреля, но защитник на старозагорци блокира. Секунди по-късно Михайлович навлезе в наказателното поле, но стреля неточно.

Пет минути преди изтичането на редовното време Генадий Ганев запази интригата в мача. Михайлович бе изведен по десния фланг. Крайният бранител подаде към Илия Юруков, който стреля, но стражът на Берое реагира блестящо и изби. Робърта стигна пръв до топката, но бе отсъдена засада.

Точка на спора сложи Найджъл Робърта във втората минута на добавеното време. Той открадна топката в центъра и излезе очи в очи с Генади Ганев. Нападателят завърши хладнокръвно и оформи крайния резултат 3:1 в полза на „сините“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левскар

    20 8 Отговор
    ХЕТРИК НА РОБЬРТА .СУПЕР ФУТБОЛИСТ СЬС ГОЛЕМИ КАЧЕСТВА.ДАНО ОСТАНЕ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА ЩЕ НИ Е ОТ ПОЛЗА
  • 2 Кака Мара

    20 11 Отговор
    Само Левски, оле
  • 3 Джоко

    4 10 Отговор
    Робърта се продаде за ужас на синята общност.
  • 4 10 малки негърчета

    13 7 Отговор
    Наско и Тити -ПРЕДАТЕЛИ!!!

    Нали щеше да се разчита на българи и школата?!!! Взеха послушно треньорче и напълниха с араби и азиатци на комисионна.

    Бойкот и сваляне на фланелки скоро.
  • 5 Цецка Цачева

    8 5 Отговор
    Гриша Ганчев напуска Ц(*КА
  • 6 ССтоянович

    5 0 Отговор
    Мисля, че показахме най-нечестното ни лице, изчакахме си моменти и един много добър ден ни докара чрез съдията и помощниците му до следващата фаза на турнира", оправда се сръбският специалист. Съдията Станислав Тодоров е световен виртуоз на двойните стандарти. Най-напред изчака да види дали Робърта ще направи нещо, когато го побутнаха леко, но след като нищо не можа и му взеха топката, ни даде свободен удар и момчето ни изравни.Мартин Петков събори на земята Охене, но съдията не отсъждаше нищо. След като бероеца се изправи и нашия го държеше за крака, Охене залитна и леко го чукна, а съдията Станислав само това чакаше и извади веднага червения картон и останаха само 10 от Берое срещу 11 наши и 3-ма от съдиите. Веднага след това свири и дузпа за нас при артистичното падане на И. Юруков без да го е докоснал Ал. Цветков. Но най-интересно ми беше когато нашето момче Робърта с ритника си щеше да отнесе главата на беройския вратар Ганев, а съдията ("о, чудо") му даде само жълт картон.Така де, ами нали искахме да вкараме и 3-ти гол, а иначе при червен картон беройци можеха и да изравнят и съдиите нямаше да си изпълнят мисията, за да могат да разберат "много хора какво е Левски!"