Last news in Fakti

11 Март, 2021 21:03 2 134 2

Федерер елиминиран на четвъртфиналите в Доха

  • роджър федерер-
  • доха-
  • тенис-
  • тенис на корт

Швейцарецът загуби от грузинеца Николос Басилашвили

Федерер елиминиран на четвъртфиналите в Доха - 1
Снимка: БГНЕС

20-кратният победител в турнири от Големия шлем Роджър Федерер не успя да се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха (Катар) с награден фонд 788 хиляди долара.

Швейцарецът загуби на четвъртфиналите от грузинеца Николос Басилашвили с 6:3, 1:6, 5:7 за 1:52 часа игра. Федерер, втори в схемата, стартира отлично и след пробив в четвъртия гейм успя да спечели първия сет с 6:3. Постепенно си пролича липсата на игрова практика на швейцареца, който в Доха участва на първия си турнир от 14 месеца.

Басилашвили взе инициативата и даде само гейм на отпадналия физически Федерер във втория сет. В решителната трета част Федерер поведе с 5:4 и имаше мачбол, но грузинец взе подаването си за 5:5, след което спечели и следващите два гейма и се поздрави с победата. За място на финала Басилашвили ще срещне американеца Тейлър Фритц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BigBulgarianBoss

    3 0 Отговор
    Федерер е готин, велик, харизматичен но е вече дъртичък. Много се чуда за кво ли се напъва, харчи си милионите

    Коментиран от #2

  • 2 Горски

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "BigBulgarianBoss":

    Напъва се щото е голям. А защо нашия не се напъва?