Last news in Fakti

14 Март, 2021 10:00 2 481 5

Приятелката на Скатов с трогателно послание на рождения му ден

  • атанас скатов-
  • алпинист-
  • загинал-
  • к2-
  • шени бензеш

Шени цитира стих на Яворов: „Две хубави очи. Музика, лъчи в две хубави очи. Душата на дете”.

Приятелката на Скатов с трогателно послание на рождения му ден - 1

Приятелката на загиналия на 5 февруари алпинист Атанас Скатов написа трогателно послание на рождения му ден. Шени Бензеш беше до него по време на последната му експедиция.

Ето какво написа любимата на Скатов:

"Наско обичаше филма "Властелинът на пръстените" и беше изгледал трилогията десетки пъти. На всяка експедиция си я припомняше, включително и на последната. Шегуваше се, че на старини може би ще заприлича на Гандалф, а аз му отговарях, че трябва да си пусне и дълга брада и след това се смеехме. Опитвах се да си го представя посивял на достолепна възраст, но не успявах да го визуализирам. Виждах само един старец, който разпознавах по искрящия пъстър поглед и топлите му очи, които бяха портал към душата му, една огромна вселена.

Чудех се как е възможно неговата детска душа да бъде затворена в това неподходящо тяло и веднага образът му в съзнанието ми губеше конкретни физически очертания. Не можех да си представя как тази неспирна енергия и физическа активност, извираща от него ще бъде спряна от естествения процес на старостта", пише Шени, която е адвокат по професия, а като пътешественик е обиколила близо 50 държави.

Сега трудно преглъщам. Има думи, които искаме да изречем, а не можем. Днес е рожденият му ден и вместо да му пожелаем здраве и дълголетие, трябва да приемем, че той завинаги ще остане на 42 години. Липсваш ми!"

За финал Шени цитира стих на Яворов: „Две хубави очи. Музика, лъчи в две хубави очи. Душата на дете”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баир Будала

    8 8 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тъпаци
  • 2 Веган Касапина

    5 6 Отговор
    Шени , каквито било , било , дай да го ударим на живот !
  • 3 Сега нали е

    7 0 Отговор
    Ясно на всички, че месото не може да се замести със хапчета. Требва да се яде. Надявам се да не си е отишъл напразно, а да е отворил очите на поне един заблуден.
  • 4 Тази

    3 0 Отговор
    Шени, от каква националност е, че нищо българско не лъха от името и, пък цитира и Яворов, не че ме интересува, ама за един приятел да попитам?
  • 5 Баи чеп

    2 1 Отговор
    Вече ми писна от този да ни занимават с него само до вчера беше Милен Цветков сега този.Похарчиха наши пари да го докарат при условие че има застраховка.Аз питам тои знае ли къде утива и имали необходимата визическа и психическа подготовка?Колко хора умират по държавите които са допринесли много за икономиката на България по един или друг начин и близките намират начин да ги погребат в България.А тези реват като вдовици за у...след като и застрахователя отказа да го прибере защо ли?Но тая ревна на бацето и хоп с нашите пари го прибраха