Last news in Fakti

23 Март, 2021 18:52 1 689 1

ФИФА е спечелила повече пари от видеоигри, отколкото от футбол!

  • фифа-
  • fifa-
  • футбол-
  • видеоигри-
  • приходи-
  • пари

Общият доход се оказа със 7% по-висок от прогнозираната сума, така че ФИФА няма да промени финансовия план за цикъла от 2019 до 2022 г.

ФИФА е спечелила повече пари от видеоигри, отколкото от футбол! - 1
Снимка: БГНЕС

Международната футболна федерация публикува своя финансов отчет за 2020 г. Според доклада ФИФА е спечелила 267 милиона долара през миналата година, от които по-голямата част - почти 159 милиона долара, са дошли от продажбата на лицензионни права за видеоигри, тоест поредицата от футболни симулатори на ФИФА.

Общият доход се оказа със 7% по-висок от прогнозираната сума, така че ФИФА няма да промени финансовия план за цикъла от 2019 до 2022 г., въпреки проблемите с организирането и провеждането на големи футболни турнири поради пандемията. Размерът на приходите по плана за четири години трябва да възлезе на 6,44 милиарда долара.

Трябва да се има предвид, че ФИФА печели най-много пари от домакинството на Световното първенство по футбол. Следващото първенство трябва да се проведе в края на 2022 г. в Катар. Благодарение на EA Sports ФИФА е успяла да премине през най-трудния период на пандемията по по-малко болезнен начин - финансовите резерви на федерацията са останали на 1,9 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Футбола е забавление не бизнес

    0 0 Отговор
    Ако някои гледа на футбола като за правене на пари то тои ще изгуби блясака си никои няма да ги гледа