Last news in Fakti

25 Март, 2021 19:08 2 381 1

Откривателят на Божинов: Бях впечатлен от Бербатов, но всичко пропадна!

  • валери божинов-
  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • лече-
  • панталео корвино

Бях впечатлен от нападателя, така че мигновено отлетях за София, за да преговарям и приключа сделката с ЦСКА

Откривателят на Божинов: Бях впечатлен от Бербатов, но всичко пропадна! - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият спортен директор на Лече Панталео Корвино разказа за постигнатия договор с Димитър Бербатов, но и последвалото му пропадане. Ситуацията се развива през юни 2000 година и италианецът разкри подробности за случката пред телевизионния канал „TeleRama”. Панталео Корвино е откривателят на Валери Божинов, след като го забелязва на 14 години, когато играе за Пиета Хотспърс.

„Накарах Бербатов да дойде в Бреша за три дни, да премине медицински изследвания и да подпише с Лече. На практика сделката беше сключена. Свързах се с него след мое пътуване до Швеция, където трябваше да гледам мача на националния тим срещу България. Исках да гледам защитник. В очакване на мача на мъжките тимове, отидох да изгледам двубоя между младежките селекции.

Веднага бях впечатлен от нападателя, така че мигновено отлетях за София, за да преговарям и приключа сделката с ЦСКА. През следващата година взехме Красимир Чомаков. Трябваше да изчакаме Бербатов, защото младите футболисти не можеха да напуснат България преди да отбият военната си служба. Мина една година, преговорите преминаха добре и той подписа договор, но поради неразбирателство всичко пропадна. Останалото го знаем и Бербатов се превърна в един от най-големите нападатели“, заяви Корвино.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свидетел

    0 0 Отговор
    Горе долу по това време Венци Стефанов погуби собствения си син в мутренски войни, докато Бербатов е ставал световна футболна звезда. И ето ни днес след 20 години Венци кълне Бербатов и Иса още да управлява БФС. Съдба!