Last news in Fakti

29 Март, 2021 11:00 5 903 17

Кой стои зад треньорския преврат в ЦСКА?

  • бруно акрапович-
  • цска-
  • любослав пенев-
  • треньори-
  • футбол

Версиите са две, а истината е може би по средата

Кой стои зад треньорския преврат в ЦСКА? - 1
Снимка: БГНЕС

Бомбата е факт! Бруно Акрапович беше уволнен от ЦСКА, смени го Любослав Пенев. Босненецът пристигна на „Армията“ сензационно и изненадващо през ноември миналата година и беше уволнен почти по същия начин вчера, 28 март. Почти, защото за напрежението между него и шефовете се заговори още през януари. На Бруно му беше поставен ултиматум да спечели Купата на страната, но десетина дни преди първото полуфинално изпитание срещу Лудогорец го натириха, пише БЛИЦ.

Кой стои зад треньорския преврат в ЦСКА?

Версиите са две, а истината е може би по средата.

НАПРЕЖЕНИЕ ТРЕНЬОР – БОСОВЕ ВОДИ ДО УВОЛНЕНИЕТО

Началото на конфликта между треньор и началници стартира няма и месец и половина след идването на Акрапович. Още от първите дни Бруно не хареса Юнус Санкаре. Както се казва, химията между тях липсваше. Босненецът започна да игнорира халфа и да го забива на пейката. Санкаре обаче е любимец на Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов. Стигна се до скандал. На един от мачовете при смяната си Юнус взе да беснее.

В началото на януари Акрапович в личен разговор с Гриша Ганчев отсича, че твърдо не иска Санкаре в състава. Това принуждава ръководството на ЦСКА да започне спешна операция по продажбата на французина със сенегалска кръв. Стигна се до сделка – Юнус подписа с гръцкия Панатинайкос. В противен случай Санкаре щеше да си тръгне през лятото като свободен агент.

Впоследствие ЦСКА прати Валентин Антов под наем в Болоня, а Бруно разбрал за трансфера в последния момент. Той поискал заместник на младия „армеец“ в рамките на няколко дни, но такъв бе намерен (Мено Кох) едва в края на февруари, когато сезонът вече беше подновен. Акрапович не спирал да мърмори, че сделката с холандеца е осъществена много късно.

Допълнителното напрежение между треньор и босове нарасна и след продажбата на Али Соу. Бруно държал гамбиецът да остане до края на сезона, но ако все пак бъде трансфериран, да му намерят веднага качествен заместник. Казват, че Акрапович изобщо не одобрил новото попълнение Кайседо.

Слабият старт в първенството, издънките срещу Лудогорец и Локомотив (Пловдив) принудили ръководството да обмисли махането на босненеца. Уж трябваше да се изчакат полуфиналите за Купата, но…

БУНТЪТ НА ИГРАЧИТЕ

Втората версия гласи, че някои от футболистите започнали да недоволстват от тренировките и схемата на Бруно Акрапович. Мрънкането започнало на лагера в Турция. Още тогава трима играчи се свързали с босовете и обявили, че са против повечето от методите на работа на босненския специалист. Началниците потушили бунта, но само временно…

След издънката с Лудогорец (0:1) в Разград вече шестима на брой футболисти пожелали нова среща с началниците. Един от тях се обадил на Гриша Ганчев, но бизнесменът го отрязал. „Аз вече не се занимавам с ЦСКА. Обръщайте се към сина ми“, лаконично отсякъл той. Последвал разговор с Данаил Ганчев. Играчите били категорични: „С този треньор и с тази дефанзивна тактика само ще страдаме, купите пак ще са мираж“.

Според мълвата в следващия мач срещу Локомотив (Пловдив) на „Армията“, завършил 0:0 част от футболистите спретнали бойкот на Бруно. Като не го махат шефовете, ще го махнат те.

Онзи ден, в събота, ЦСКА игра контрола с Литекс, загубена с 1:2. След нейния край трима играчи отишли при Данаил Ганчев и Стойчо Стоилов и обявили, че общо 12 човека искат смяната на треньора. Били цитирани имената на бунтарите. Този път реакция имаше. На другия ден, т.е. – вчера вечерта, ЦСКА обяви официално, че Бруно е уволнен, а Любослав Пенев се завръща.

Сега изниква веднага въпросът?
КАК ЛЮБО БЕ ВЪРНАТ ТАКА МЪЛНИЕНОСНО

Ами може би истината за посочените по-горе две версии за махането на Акрапович наистина е по средата. Зад преврата стоят всички в ЦСКА. Говори се под сурдинка, че още в петък сутринта Данаил Ганчев е имал среща с шефа на Царско село Стойне Манолов. Целта на разговора е повече от ясна – Любо да бъде пуснат, за да поеме отново „червените“. Шушука се, че в случая за първи път се намесил и Гриша Ганчев. Лично той се обадил на Манолов. Отделно Стойчо Стоилов е човекът, който говорил с Любо. Отправил му оферта, казал му, че предишното му напускане е забравено и двамата си стиснали ръцете. Според непотвърдена информация Стоилов одобрявал бунта на играчите още от началото, а Данаил Ганчев бил против. И понеже Ганчев-младши взима решенията, не се стигнало до махането на Акрапович през януари или февруари.

Както е известно, през пролетта на 2019 година Любослав Пенев подаде оставка, обявявайки, че е бил предаден. Той пусна дълга декларация, обявявайки причините са напускането си. Преди това Любо се издъни, водейки ЦСКА в полуфиналите за Купата. На реванша с Ботев (Пловдив) при резултат 3:2 и с двама души повече „червените“ изпуснаха да вкарат мача в продължения. Бяха изненадани в последната секунда от Кристиян Димитров, който с глава изравни за 3:3. Така след краен резултат 5:6 ЦСКА остана без Купа. Сега Любослав Пенев има нов шанс да се реваншира…


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тито

    10 6 Отговор
    Тактиката на бруно -важното е да не ни вкарат напред квото стане
  • 2 Сандо

    27 0 Отговор
    Змиите на Армията не само съскат,но и хапят.
  • 3 Санта Клаус

    11 1 Отговор
    Ето го горчивия опит-на никой български отбор не му върви и не му иска късмета да работи със сръбски, босненски или подобен род треньори. Борба за надмощие, различни игрови схеми и треньорски приумици водят до спад в играта и класирането на отборите. Колко варианта са пробвани и никой от тях не доведе до значим успех, дали в родното първество, дали на международната сцена. Чистка: на БФС, на некадърните и мързеливи играчи, на треньори, дошли да извадят някой лев, а класирането-колкото, толкова.
  • 4 Отбора

    17 2 Отговор
    НАЙ ДОБРЕ ТРЕНИРАМЕ НА ДИСКОТО
  • 5 Bruno тирето

    21 10 Отговор
    Бай Акрапович си сложи огромно мазно оранжево петно за цал живот и за капак - тлъсто тире! Избяга позорно от Локо Пд, за да “подсили” Ловеч в София. Обърка географията, но вероятно не е познавал историята на футболния феодализъм, където Джуджи&Ко. редят както им скимне пъзела. Липса на малшанс и липса на образование.

    Коментиран от #10

  • 6 Томаш

    20 0 Отговор
    Аз съм следващия. Любо е запознат.
  • 7 кико

    26 1 Отговор
    Истината е една и тя е , че докато отборът се ръководи от Ганчев-младши и Стоилов промяна няма да има ! Титли също ! Тези селяни прости сякаш не гонят нещо голямо , но аз съм сигурен , че явно нищо не разбират от ФУТБОЛ , то пък от какво ли разбират ???!!! Акрапович бе в ЦСКА заради финансовата сигурност и голямата заплата , а го гонят защото не е послушен !!! Любо също идва веднага за много пари и той също няма да се задържи , защото е ЛЮБО ПЕНЕВ и е непослушен !!!
  • 8 СЕВЕРОЗАПАДА

    20 0 Отговор
    А ЧИЧОВОТО ДАЛИ СЕ ДОСЕЩА, ЧЕ И ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА УСПЕЕ ДА СИ ОПРАВИ БОРЧОВЕТЕ?
  • 9 Иван Грозни

    27 1 Отговор
    Тия малоумници взеха най-добрия треньор в първенството после го изгониха. Нека сега играчите да печелят мачовете сами. На тях им се плаща да играят добре, а не да управляват. Просто и задръстено ръководство. Само Стойчо е виновен за всичко.
  • 10 Badjoto

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Bruno тирето":

    Акрапович имаше шанс да бъде носен на ръце в Пловдив но изпусна позорно възможността да бъде легенда там. Сега ще остане позорния беглец.

    Коментиран от #13

  • 11 Простотии

    23 0 Отговор
    Докато Стоилов е в управата на ЦСКА нищо добро няма да се случи. Човек като прочете такава статия разбира дзащо българският футбол е такава трагедия.
  • 12 Йорго

    13 2 Отговор
    Супата ще ги довърши.
  • 13 Bruno тирето

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Badjoto":

    Да избягаш не е позор, ако има сериозна причина. Проблема е като го направиш за трийсе ловешки гроша, както и факта, че бягаш при пряк конкурент за ЕКТ. Дезертьорството е факт, но Бруно тирето обърна оръжие срещу отбора в който получи доверие, време, власт и уважение от хората! Да беше отишъл другаде или да се върне в БГ след 3-4 г. как да е, НО... преди Коледа да зарежеш всичко за 30 мин. разговор с Джуджи...
  • 14 ПРOВOКAЦИЯ

    9 2 Отговор
    Дa cмeниш трeньoрa cлeд учeбнa игрa мeжду първия oтбoр и дублирaщия , в нaвeчeриeтo нa прaзнeнcтвaтa 100 гoдини футбoл в Лoвeч ... тoвa e ПРOВOКAЦИЯ към фeнoвeтe от Ловеч и припозналите се !
  • 15 Армеец

    8 3 Отговор
    Его я истината за уволнението на Бруно Акрапович:
    Б.Борисов е натиснал Домусчиев да даде Купата на Гриша Ганчев, който остава в ЦСКА.Лудогорец си е шампион, ЦСКА играе в Европа.Така червената общност е спокойна.Наесен пак ще има избори и на Борисов ще му трябват гласовете на червените запалянковци.
    Затова смяната на Бруно става точно преди мачовете с Лудогорец. С Бруно уговорките не могат да станат- чужд треньор е.Затова слагат някой български треньор, който няма да издаде договорките между Гришата и Домусчиев.Още повече, че 2-рото място може да го вземе Локото , а за 3-тото се играе бараж.Така ЦСКА само с 2-та мача с „Лудогорец „си осигурява място в Европа и не се притеснява за останалите – 9 мача от първенството.
    Затова смяната на Бруно става преди, а не след 2-та мача с“ Лудогорец“.
    А на мястото на Любо Пенев е могъл да бъде и Томаш, но той в момента е болен от КОВИД-19 и не не може веднага да започне в ЦСКА.
    А това, че Бруно Акрапович в момента е в Германия при семейството си – може да не е случайно.Тръгнал е с автомобил защото може да си е събрал предварително багажа и няма въобще да се връща.Или нещо е подразбрал или са му изплатили някакви пари за да си тръгне веднага.Може и да го заплашили и той си е тръгнал сам и тихо, без да създава проблеми.
    Следете дали Бруно ще даде ли изявления и дали ще се върне въобще в България.
  • 16 Играч в живота

    2 2 Отговор
    Зa Живкo oт Вaрнa e имaлo cлухoвe, чe прeз 2014 и 2015 гoдинa e купувaл caмo пeчeливши билeти oт билeтa Мeгa Милиoни, кoйтo бeшe oт лoтaрийнoтo прeдaвaнe Нaциoнaлнa лoтaрия !
    Тoй вcъщнocт e имaл и нeпeчeливи билeти, зaшoтo вcъщнocт явнo нe e прoвeрявaл билeти, кoитo пocлe cи e купувaл caмo пeчeлившитe !
    Зaрaди тeзи нeщa "eдни хoрa" иcкaт тoй дa живee злe дoкaтo e жив !
    Ocвeн тoвa иcтинaтa e чe диaгнoзaтa ШИЗOФРEНИЯ e фaлшивa, тe ca му я нaпиcaли, зa дa му нaврeдят !
    Мнoгo e тънкa грaницaтa ! ! !
    Иcтинaтa e чe Живкo oт Вaрнa e здрaв, нямa приятeлкa, зaщoтo e злe финaнcoвo и зaщoтo хoрa нacтрoйвaт други хoрa прoтив нeгo, зa дa нe гo иcкaт никъдe и дa нe cтaни гoтин пич oт нeгo !

    Коментиран от #17

  • 17 психоезиковед

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Играч в живота":

    Хапчетата!