Last news in Fakti

5 Април, 2021 16:57 1 579 7

Бодуров: Не може да очакваш да се класираш за Световно първенство само с млади футболисти

  • бодуров-
  • национален отбор-
  • млади-
  • таланти-
  • петров-
  • очаквания-
  • класиране-
  • световно първенство-
  • квалификация-
  • състав

"Младите като паднат 2-3 мача поред и напрежението им дойде повече и прочетат коментарите в медиите, това ще ги срине", заяви бившият национал

Бодуров: Не може да очакваш да се класираш за Световно първенство само с млади футболисти - 1
Снимка: БГНЕС

Николай Бодуров коментира пред Дарик и dsport представянето на националния отбор по футбол и шансовете за класиране на Мондиала в Катар 2022.

"За мое съжаление няма какво да очакваме от тези квалификации, но е хубаво да направим състава за следващите. Да играят едни и същи момчета. Да трупат самочувствие. Да се обиграе отборът, за да имаме шанс за следващите. Италия и Швейцария са на много високо ниво, няма какво да се лъжем. Класи са над нас. Като видиш темпото им на игра, очакваше се да загубим. Третият мач хикс - себераздаване. Млади футболисти раздадоха се. Ирландците имаха няколко ситуации, които не можаха да изиграят. Ние също. Закономерен хикс", каза Бодуров относно първите три мача, в които записахме загуби от 1:3 от Швейцария, 0:2 от Италия и нулево равенство със Северна Ирландия в Белфаст.

"Надявам се Ясен Петров да направи една сплав, добър колектив. Младите футболисти трябва много да си повярват на терена, за да могат да играят със самочувствие. Не може само с млади футболисти. С този национален отбор, в нашата държава, като знам медиите, хората какви са песимисти и как обичат някой да се дъни. Младите като паднат 2-3 мача поред и напрежението им дойде повече и прочетат коментарите в медиите, това ще ги срине. Няма как с млади футболисти, трябва да се направи сплав, ядро. Треньорът да прецени кои да вика. Тези квалификации да се отпишат, да се трупат точки, но да се гледа играта. Да се гради стил за следващите квалификации, за да търсим класиране. При тази група не мисля, че имаме шанс за Катар 2022", добави още защитникът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама

    9 3 Отговор
    С теб ли пък ще се класираме за световното бе палячо.
  • 2 Пръц

    5 1 Отговор
    Въпросните “млади” футболисти са се научили как да падат и в младежкия национален отбор и то с разлики.Досега тряба да са претръпнали.
  • 3 J Y Moineau

    1 1 Отговор
    Айде още един специалист. Абе гледай си топката, и прави това което ти казва тренъора. То и преди Ясен Петров да беше дошъл, беше ясно че няма да се класирате за световното. Човека просто опитва различни схеми на игра, и дава на младите да свикват с международни срещи....и да свикват с напрежението.
  • 4 То дам

    2 1 Отговор
    Друго си е да падаш с по 3;4-0 и да ти не пука. И да мяташ гюбеци на Азис в чалготеката.
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Националният отбор не е за "обиграване" и "трупане на опит" на млади футболисти! Навсякъде по света в националните отбори играят най-подготвените, които са се доказали в клубовете си и могат да дадат във всеки момент най-доброто от себе си! Обиграването и опита се трупат в клубните отбори, там се доказва футболиста, получава титулярно място, играе на ниво и...... чаааак тогава евентуално повиквателна за националния отбор! Така е по цял свят, но явно само у нас има някакви други разбирания, защото се викат футболисти, които имат сериозни проблеми с овладяването на топката!

    Коментиран от #6

  • 6 J Y Moineau

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ами по принцип си прав. Ако имахме нормален футбол, това е пътя. Само че с нашето ниво на клубен футбол, кой и къде ще натрупа международен опит. Дори и футболистите които играят в чуждите първенства не в отбори с голямо международно участие. За българските отбори да не говорим....там има един Лудогорец, ама там българи няма много:)

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "J Y Moineau":

    Не е място националния отбор за "трупане на опит"! Не може да търкаш пейката, било то в Италия и да си титуляр в националния! А опита или го имаш, или нямаш, независимо дали си на 18 или 40 г.! Само ще ти спомена Мбапе - на колко години стана световен шампион, като основен изграден играч? Тук разни собственици и мениджъри си пробутват "стоката" и се надяват на националния отбор да ги продадат за някакви стотинки, независимо че момчетата нямат усет към топката, който се изгражда до 14-15 г. възраст! Грозна картинка, а искаме футбол на високо ниво да гледаме!