Last news in Fakti

5 Април, 2021 22:14 1 366 0

Кристъл Палас успя да препъне Евертън

  • евертън-
  • кристъл палас-
  • висша лига-
  • равенство-
  • батшуай-
  • хамес родригес

Двата тима завършиха наравно - 1:1

Кристъл Палас успя да препъне Евертън - 1
Снимка: БГНЕС

Кристъл Палас спъна Евертън по пътя на "карамелите" към челото в Англия. Двубоят от 30-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 1:1, като за домакините от Ливърпул точен бе Хамес Родригес, а за гостите се разписа Миши Батшуай.

Първото полувреме бе много оспорвано, като двата тима създадоха по няколко опасни ситуации пред вратата на съперника. За Кристъл Палас най-чистото положение бе в 20-ата минута и бе дело на Еберечи Езе, който стреля опасно към долния ляв ъгъл на вратата, но Робин Олсен изби. Само три минути по-късно Ричарлисон получи добро подаване в наказателното поле и стреля. Ударът му обаче не затрудни стража на гостите. Малко преди края отново Ричарлисон опита да се разпише с изстрел от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата.

Евертън поведе в началото на второто полувреме. Гилфи Сигурдсон стреля от воле, но Гуаита успя да избие. Секунди по-късно топката попадна в Хамес Родригес, който с удар в долния десен ъгъл се разписа за 1:0. Играчите на Кристъл Палас обаче не се предадоха и стигнаха до изравнително попадение в 86-ата минута. Негов автор стана Миши Батшуай, който се възползва от отлично подаване на Джефри Шлуп и донесе точката на своя тим.

След равенството Евертън заема осмо място в класирането с 47 точки - на 2 от петия Тотнъм. Кристъл Палас пък са 12-ти с 38.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА