Last news in Fakti

22 Април, 2021 10:25 1 879 3

Сериозна чистка се задава в Лудогорец през лятото

  • футбол-
  • лудогорец-
  • селекция-
  • валдас дамбраускас

Дамбраускас вдигна мерника на 7 играчи

Сериозна чистка се задава в Лудогорец през лятото - 1
Снимка: БГНЕС

Сериозна чистка се задава в Лудогорец през лятото. Цели седем играчи може да поемат към изхода на "Хювефарма Арена", пише "Тема спорт". Трима от тях са вратарите Владислав Стоянов, Пламен Илиев и Ренан. На първите двама договорите изтичат след края на сезона и няма да бъдат подновени. Илиев вече си е намерил нов отбор в чужбина, докато Стоянов от зимата насам отново лекува контузия.

Лудогорец вече договори нов вратар - Падт от Грьонинген, а през зимата привлече и Кахлина от бившия тим на Дамбраускас - хърватския Горица. Той обаче е под наем с опция за закупуване.

Литовският специалист ще развърти метлата и за някои от полевите играчи. Румънските защитници Козмин Моци и Драгош Григоре все по-рядко попадат в плановете на наставника. Основната причина е напредналата им футболна възраст. В черния списък на литовеца са и халфовете Светослав Дяков и Мавис Чибота.

Бройката на футболистите, които ще си тръгнат от Разград, може да се увеличи още, тъй като в клуба има доста играчи под наем, чието бъдеще остава неясно. Такова е положението с Кирил Десподов, който е под наем от Каляри, Оливие Вердон е преотстъпен от Алавес, а Бернард Текпетей бе нает от Шалке 04. Замразен е и Светослав Ковачев, който вече има предварителен договор с Арда, влизащ в сила от лятото.

В същото време Лудогорец ще си върне цели шестима играчи от наем след 30 юни. Това са Серкан Юсеин и Димитър Митков от ЦСКА 1948, Дан Битон от Макаби (Тел Авив), Жоржиньо от Вади (Дегла), Якуб Шверчок от Пяст (Гливице) и Жуниор Брандао от Рио Аве. Бъдещето не нито един от тях не е напълно ясно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цесекар

    5 0 Отговор
    Няма страшно в ЦСКА, ако някой уцели топката го продават веднага, ако някой стажант-треньор още не е назначен ще го назначат, така че там чистката не е преставала!
  • 2 Очаквано

    7 3 Отговор
    Още преди изборите предвидих, че след като мутраопитека ББ падне от власт и "проектът" Лудогорец на другата мутра Киро Гела се разпада. Точно защото е проект за бизнес - има си цел, задачи, период за изпълнение и т.н. но няма футболни традиции, капацитет, обичта, любовта на обикновените хора.
    И Лудогорец след година-две си отива на обичайното място където винаги е бил - "асансьор" между Б и В група!
  • 3 Гост

    7 1 Отговор
    В Лудогорец ще има чистка? - Добре ама да не вземат да изчистят тотално отборчето, че то без политически чадър на собствениците парата ще секне и ще вземе да стане отново нормален селски отбор.