Last news in Fakti

26 Май, 2021 09:45 1 401 0

Цървена звезда отне и Купата на Сърбия от Партизан

  • цървена звезда-
  • партизан-
  • купа на сърбия-
  • 4:3-
  • дузпи

"Звездашите" и "гробарите" не си вкараха гол в редовното време и продълженията, поради което финалът за Купата на Сърбия бе решен с дузпи

Цървена звезда отне и Купата на Сърбия от Партизан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Цървена звезда направи златен дубъл! След като вече си гарантираха шампионската титла в първенството, тази вечер червено-белите победиха с дузпи големия си враг Партизан на финала за Купата на Сърбия и взеха и втория голям трофей в страната. В редовното време и продълженията нямаше победител и мачът приключи 0:0. Герой за "звездашите" при дузпите бе бившият вратар на Лудогорец Милан Борян, който спаси два удара на съперникови играчи и така помогна за успеха с 4:3.

Всъщност в редовното време и продълженията двата тима изиграха доста оспорван двубой, с много положения и пред двете врати. Сериозни пропуски обаче попречиха победителят да бъде излъчен по-рано.

В крайна сметка се стигна до рулетката на дузпите. Там играчите на Цървена звезда показаха по-здрави нерви и вкараха всичките си 4 удара от бялата точка. В същото време футболистите на Партизан направиха два пропуска, като Милан Борян спаси изстрелите на Милош Йожич и Никола Стулич и така с 4:3 "звездашите" ликуваха след края на двубоя.

Любопитното бе, че вратарят на Партизан Владимир Стойкович бе изгонен в средата на дузпите, след като посегна с топката към лицето на Кръстович, който падна на земята. Това доведе и до меле между играчите на терена, което съдиите все пак успяха да укротят.

Така Цървена звезда спечели Купата на Сърбия за трети път в историята си (след разделението с Черна гора през 2006 г.). Партизан си остава най-успешният отбор в турнира със 7 титли на сметката си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА