Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 08:54 711 0

Буркина Фасо и Нигерия са на 1/2-финал

  • буркина фасо-
  • нигерия-
  • каф
Буркина Фасо и Нигерия са на 1/2-финал - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Буркина Фасо и Нигерия записаха победи и се класираха за 1/2-финалите на КАФ.

Тимът на Нигерия елиминира един от фаворитите на турнира - Кот д'Ивоар, с гол на своя полузащитник Сънди Мба в 78-ата минута.

Отборът на Нигерия поведе в резултата в 43-ата минута с далечен удар на Емануел Еменике, който изненада вратаря Бубакар Бари.

Отборът на Кот д'Ивоар, воден от голямата си звезда и смятан за един от най-добрите нападатели в света през последното десетилетие Дидие Дрогба, изравни в началото на второто полувреме с гол на Шейк Тиоте.

Но с гола на Сънди Мба "Суперорлите"победиха с 2:1 и се класираха за полуфиналите на турнира за купата на африканските нации, където в сряда в Дърбан ще играе срещу Мали.


В другата среща от 1/4-финалите Буркина Фасо изненада феновете и специалистите, след като елиминира Того с 1:0.

Двата състава не си отбелязаха голове през редовните 90 минути и се наложи да определят победителя в допълнителното време.

Питройпа отбеляза решителния гол в 105-ата минута и класира отбора си за 1/2-финалите, с което те изравниха най-доброто си представяне досега, когато достигат същата фаза на надпреварата през 1998 година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА