Last news in Fakti

15 Юни, 2021 13:24 1 224 2

Гари Линекер: Мбапе може да стигне Роналдо, но не и Меси

  • гари линекер-
  • калиан мбапе-
  • кристиано роналдо-
  • лионел меси-
  • футбол

Лео той прави неща, които другите просто не могат

Гари Линекер: Мбапе може да стигне Роналдо, но не и Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Английската футболна легенда Гари Линекер заяви, че френската суперзвезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е способен да влезе в обувките на португалеца Кристиано Роналдо, но не е убеден, че 22-годишният нападател ще достигне някога нивото на аржентинеца Лионел Меси.

"Мбапе вече е глобална суперзвезда, която най-вероятно ще скочи в обувките на Роналдо, но не и в тези на Меси - той прави неща, които другите просто не могат", сподели пред Goal.com Линекер.

"По отношение на таланта няма никакво съмнение. По-скоро въпросът е дали има същият хъс да задържи кариерата си 17-19 години като тях двамата (Меси и Роналдо). Говорим за нещо наистина забележително, за което се иска да си специален".

"Той ще има възможността да постигне това, знаем за големите слухове за Реал Мадрид. Дали трябва да си тръгне от ПСЖ, за да реализира амбициите си за величие? Може би, не зная, но не мисля, че това ще го разсейва от самия турнир (Евро 2020)", продължи бившият нападател.

"През календарната година Меси е вкарал повече голове и е направил повече асистенции от всеки друг. Роналдо все още бележи доста голове. Феноменални са. Видяхме Ерлинг Холанд и Мбапе в Шампионската лига, а сега ще видим Мбапе и на сцената на Европейското първенство. Да се надяваме, че едно-две момчета от Англия, като Фил Фодън, Мейсън Маунт и Джейдън Санчо, също ще се представят силно.

"Много харесвам Санчо и мисля, че много хора, които не обръщат голямо внимание на футбола в чужбина, ще се изненадат да видят колко е добър. Джъд Белингам и Николо Барела също са вълнуващи играчи за мен. Много класа има и във отбора на Франция", каза още Линекер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    4 0 Отговор
    Ни, Меси ще достигне, ни Роналдо ... да не говорим за Роналдиньо ... ни мен, ни Пеле, ни Гаринча ...
  • 2 Роналдо

    1 2 Отговор
    Чакай първо Меси да ме стигне, че тогава ще мислим докъде може да стигне франсе-кюмюра!