Last news in Fakti

18 Юни, 2021 19:57 1 715 3

Лудогорец ще гостува на Шахтьор не в Беларус, а в Белград

  • лудогорец-
  • шахтьор солигорск-
  • гостуване-
  • белград-
  • санкции-
  • беларус

Причина за това са санкциите, наложени на Беларус заради скандала с арестуването на журналиста Роман Протасевич преди един месец

Лудогорец ще гостува на Шахтьор не в Беларус, а в Белград - 1
Снимка: БГНЕС

Българският шампион Лудогорец ще гостува на Шахтьор (Солигорск) в първия квалификационен кръг на Шампионската лига в сръбската столица Белград. Новината съобщи беларуското издание Football.by.

Причината за преместването на мача са санкциите, наложени на Беларус заради скандала с арестуването на журналиста Роман Протасевич преди един месец. Оттогава беше забранено над Беларус да летят международни полети, както и самолети от ЕС нямат право да кацат на територията на страната.

В Белград има пет стадиона, които отговарят на изискванията на УЕФА за първия кръг на евротурнирите. Това са „Партизан“, „Райко Митич“ (известен като „Мала Маракана“), „Омладински“, „Чукарички“ и „Обилич“.

Едва ли мачът между Шахтьор (Солигорск) и Лудогорец ще се играе на стадионите на Партизан и Цървена звезда, тъй като това са прекалено скъпи варианти за беларуския клуб.

Както е известно, първият мач между Лудогорец и Шахтьор е на 7 юли на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, а реваншът седмица по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    1 2 Отговор
    С радост ще гледам Лудогорец в групите на Шампионската лига, а поне 1 от ЦСКА, Локо Пд и Арда в групите на Конференциите.

    Коментиран от #3

  • 2 Сандо

    3 0 Отговор
    Нямало политика в спорта,а?Мамата му ще разкатаят парите и политиците,и не само на футбола.Отврат отвсякъде.
  • 3 xXxX

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Сменям за Лудогорец в групите на лига европа, а поне 2 от "ЦСКА, което твърди, че не е ЦСКА", Локо Пд и Арда в групите на конференцията.