Last news in Fakti

20 Юни, 2021 21:05 3 079 11

UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, но ще се надява

  • евро 2020-
  • турция-
  • швейцария

Успехът стигна на швейцарците само за третото място

UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, но ще се надява - 1
Снимка: БГНЕС

Швейцария победи Турция с 3:1 в последен мач от група "А" на Евро 2020. Два гола на стадиона в Баку вкара Джердан Шакири (26,68). Резултатът за "кръстоносците" откри Харис Сеферович (6), а за южните ни съседи се разписа Ирфан Джан Кахведжъ (61). С три асистенции се отличи Стивън Цубер.

UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, но ще се надява
Снимка: БГНЕС

Успехът стигна на швейцарците само за третото място. Тимът на Владимир Петкович събра 4 точки, колкото имаше и Уелс, но "драконите" са с по-добра голова разлика. Така швейцарците ще чакат, за да разберат дали ще са сред третите отбори, продължаващи в елиминационната фаза. Турция остава последен с три загуби.

Срещата започна с натиск на турците. Удар на Бурак Йълмаз рикошира в играч в червено и излезе в корнер. Малко след това Озан Туфан стреля над вратата.

В 4-ата минута Каан Айхан получи в наказателното поле и отправи плътен удар, който Ян Зомер изби.

Две минути след това Швейцария поведе. Мерих Демирал не успя да изчисти топката. Кълбото попадна в Харис Сеферович, който бе непокрит на границата на наказателното поле, обърна се и с хубав удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, но ще се надява
Снимка: БГНЕС

В 15-ата минута Зомер се отличи с ново спасяване след удар на Мерт Мюлдюр. Малко след това шут на Озан Туфан от далечна дистанция мина над вратата.

В 26-ата минута "кръстоносците" нанесоха своя втори удар. Стивън Цубер пусна към Джердан Шакири пред наказателното поле. Нисичкият полузащитник обработи топката и с фамозен удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Чакър - 2:0.

Две минути след това Шакири бе изведен от Сеферович сам срещу турския вратар, но реши да стреля, вместо да подава и Чакър изби в корнер.

В 33-ата минута Зомер изби в корнер опасен шут от около 20 метра на Мюлдюр. Пет минути по-късно удар по диагонала на Бреел Емболо мина покрай вратата. В края на първата част Мюлдюр проби отляво, справи се с Елведи и отправи коварен удар, с който Зомер отново се справи.

Второто полувреме започна с атаки и към двете врати. Удар с глава на Бурак мина над вратата. В 53-ата минута Емболо получи отляво, напредна и отправи коварен удар, който Чакър изби.

След час игра Сеферович проби през центъра, измъкна се от Демирал и стреля, но вратарят на Турция отново бе на висота.

UEFA EURO 2020: Швейцария победи Турция с 3:1, но ще се надява
Снимка: БГНЕС

Две минути по-късно южните ни съседи се върнаха в мача. Ирфан Джан Кахведжъ получи пред наказателното поле, справи се с противник и насочи неспасяемо към десния ъгъл за 2:1.

В 67-ата минута Швейцария върна преднината си от два гола. Цубер направи двойно с Джака и се устреми напред отляво. Крилото пусна хубав пас към връхлитащия в наказателното поле Шакири, който с мощен шут не остави шансове на Чакър за 3:1.

Десет минути след това гредата спаси турците. Джака стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но нацели десния страничен стълб. Малко след това скоростна атака на Турция завърши с опасен шут на Юндер, който Зомер спаси.

До края на мача Зомер се намеси за пореден път след удар на Мюлдюр.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гуеми швейцарците

    15 1 Отговор
    С голмайстори косовски албанци от северна македония!

    Коментиран от #4

  • 2 Анонимен

    15 1 Отговор
    Турците да си сменят треньора. Бяха, като мухи без глави и няма никаква идея какво да правят.

    Коментиран от #7, #8, #10, #11

  • 3 МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК

    5 10 Отговор
    много жалко че моя любим национален отбор ТУРЦИЯ отпадна така но няма как да и в 3 мача съдийте да те оштетяват и ти да продължиш напрет все пак ас се ГОРДЕЯ с момчетата те показаха че са най ДОБЪР отбор на първенството въпреки всичко единственото което не ми хареса е че в нито един от мачовете на ТУРЦИЯ не игра звездата на моя любим чуждестранен отбор ФК БЕШИКТАШ град ИСТАМБУЛ а именно ДЖЕНК ТОСУН него и съдийте не могат да го спрат толкова е ДОБЪР

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Hess

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гуеми швейцарците":

    Те там са както турците в Германия,наследство от Тито.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ох майкоооо

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "МЛАДОЖЕНЕЦА ОТ КАЗАНЛЪК":

    А бе гледай някой да не ти забременее Весето докато пишеш тук! И не се занимавай с работи дето не са за теб! Защото всичко е много индивидуално! Иначе кво стана, ходи ли с Весето на Копринка? Взехте ли си и някоя сексуална машинка?
  • 7 Кфндм

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Не треньора играе и създава голови положения .
  • 8 Викал

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Като башибозуци.
  • 9 Учу

    3 2 Отговор
    Отбора на резаните чушлета влара цял гол и биха тъпаните 10 минути.
  • 10 резултата

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Не смеят да папнат "зоб" милите , щот знаят , че ще ги изгорят , на маруля толкова.
  • 11 12345

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Да вземат Ясен Петров - при него футболистите имат идея, стратегия, ползват заучени оригинални положения при корнери, тъчова..... Честито!