Last news in Fakti

25 Юни, 2021 12:48 3 520 5

Феновете на Черно море: Един полупрофесионален футболен клуб за пореден път се счита за по-нуждаещ се от средства

  • черно море-
  • община варна-
  • фенове-
  • черно море тича

Каква е причината Община Варна да остава абсолютно безучастна към трагичната съдба на БК "Черно море Тича"

Феновете на Черно море: Един полупрофесионален футболен клуб за пореден път се счита за по-нуждаещ се от средства - 1

От Национален фен клуб Черно море излязоха с декларация, в която изразяват недоумение защо Община Варна не помага на утвърдени клубове в града. Футболните фенове визират баскетболния Черно море Тича, който наскоро спечели държавна титла при момчетата, и хандбалния Локомотив, който дълги години бе шампион за мъже, но преди една година тимът бе закрит.

Поместваме мнението на членовете на Национален фен клуб Черно море без редакторска намеса:

Тези дни в медийното пространство се появи новината за поредното „отпускане” на средства за ремонт на спортни бази. Уви, новина предизвикваща повече въпроси и недоумение, отколкото възторг, очевидно имаща за цел да повиши рейтинга на Община Варна – един добре познат евтин предизборен ход.

Ненужно в случая е споменаването на нереалните суми, които се изплащат при изпълненията на държавните поръчки за тези строителни дейности - този отдавна утвърден похват за прехвърляне на държавни пари в избрани частни джобове. Постоянното налагане на двоен стандарт на господата общинари обаче, необяснимото и безразборно раздаване на общински пари, ощетяването на едни спортни клубове за сметка на други вече преминава всякакви граници, а тоталната липса на заинтересованост от страна на ръководните органи на властта е повече от притеснителна. Ние - организираните привърженици на "Черно море" Варна питаме:

-На база какво един полупрофесионален футболен клуб за пореден път се счита за по-нуждаещ се от средства в сравнение с градските отбори по баскетбол, волейбол, хандбал и др., които вече повече от десетилетие са подложени на постоянна агония, а физическото им оцеляване се крепи на сизифовските усилия на шепа спортни деятели?

-Каква е причината Община Варна да остава абсолютно безучастна към трагичната съдба на БК "Черно море Тича" - доказано най-силната школа в страната, която въпреки всичко не спира да постига успехи и да бълва таланти, но е принудена да се чувства като бедно сираче в сравнение с останалите български отбори, някои от които с изцяло общинска издръжка? Мъжки представителен тим – марка в родния баскетбол съществува единствено и само благодарение на усилията на непреклонния д-р Георги Ганчев.

-Защо градът с най-преданата волейболна публика в България не е имал възможността да се радва на водещ отбор в българския шампионат?

-Какво се случи с хандбалния хегемон Локомотив?

Не ви ли е срам, че град като Варна достига нива на спортното си развитие до степен на ликвидация?

Смятаме за абсолютно ненужно и дискриминационно решението за отпускане на два и половина милиона лева в помощ на ФК "Спартак" при наличието на гореспоменатите унизителни факти! Настояваме за незабавно решение на проблема с финансирането на емблематичните за града ни спортни клубове и за публично обяснение и отговори на въпросите от страна на съответните компетентни лица!

Въпросната новина дойде в навечерието на срещата, която Димитър Бербатов проведе с представители на футболната общественост от града и областта. НФК "Черно море" е силно обнадежден от концепцията и визията за модел на развитие на българския футбол, които ни бяха презентирани по време на този диалог. Нашата структура застава твърдо и изцяло зад кандидатурата на Димитър Бербатов и екипа му за управление на БФС. Силно препоръчваме на всички делегати из цялата страна с право на вот на Конгреса, да се вслушат в платформата на рекордьора по отбелязани голове за националния отбор и да гласуват единствено и само по съвест, а не от страх - само това би бил начина цялата ни футболна система да излезе от дългогодишния престой в блатото и да се разчупи съсипващото всички ни демонично статукво.

Национален фен клуб „Черно море” Варна


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морето

    10 0 Отговор
    Красен Кралев- него трябва да питат феновете.
  • 2 нормален

    6 0 Отговор
    Има и други спортни клубове нуждаещи се.Само схеми.
  • 3 БМБ

    5 1 Отговор
    Защото кметът е кореняк Софиянец
  • 4 Тя цяла България така

    1 0 Отговор
    Те ревнали за града! Идете при Марешки, той е патриот!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.