Last news in Fakti

26 Юни, 2021 09:29 1 732 3

Официално: Лудогорец ще гостува на Шахтьор Солигорск в Белград

  • лудогорец-
  • гостуване-
  • шахтьор солигорск-
  • белград-
  • санкции-
  • беларус-
  • шампионска лига

Причина за това са наложените от Европейския съюз санкции на Беларус във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет

Официално: Лудогорец ще гостува на Шахтьор Солигорск в Белград - 1
Снимка: БГНЕС

Българският първенец Лудогорец ще играе мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Шахтьор (Солигорск) не в Беларус, а на неутрален терен в Белград. Това обяви съперникът на "орлите" на официалния си сайт, а според информацията срещата ще се състои на стадион "Чукарички" в сръбската столица.

Причината за решението са наложените от Европейския съюз санкции на Беларус във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и ареста на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич.

"Провеждането на ответния двубой на неутрален терен се налага заради невъзможността на Лудогорец да пристигне от България в Беларус”, обявиха от Шахтьор.

Лудогорец ще посрещне първенеца на Беларус на “Хювефарма Арена” на 7 юли, а реваншът в сръбската столица ще бъде на 13 юли пред празни трибуни, каквото е изискването на УЕФА, когато се играе мач на неутрален терен.

Динамо (Брест) пък ще посрещне чешкия Виктория (Пилзен) в грузинския град Батуми за мача им от новия турнир Лигата на конференциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С Африка ли ще ритаме топката?!

    6 0 Отговор
    Маа му стара,чудя се вече кои сме ние,за кой тичаме по игрището,и кой ще ни се радва от "трибуните"?!
  • 2 Някой

    5 0 Отговор
    А после спортът бил аполитичен...
  • 3 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Що мача в Белград да е на празни трибуни ? Това важи само ако отбора е наказан с лишаване от домакинство и се играе на неутрален терен. В случая отбора няма вина, наказана е държавата ?