Last news in Fakti

27 Юни, 2021 01:00 2 972 3

Кои футболисти ще напуснат Барселона това лято?

  • напускане-
  • барселона-
  • футболисти-
  • селекция-
  • чистка

Каталунците ще се разделят с половин отбор

Кои футболисти ще напуснат Барселона това лято? - 1
Снимка: БГНЕС

Вече няколко месеца президентът на Барселона Жоан Лапорта не спира да говори за голямата реконструкция в състава на каталунците. Клубът е сред най-активните на трансферния пазара, като до този момент е привлякъл Серхио Агуеро, Ерик Гарсия, Емерсон Роял и Мемфис Депай. Освен нови футболисти, Лапорта съобщи, че голяма част от сегашните играчи на клуба ще трябва да си стегнат багажа и да напуснат „Камп Ноу“.

Ето кои имена влизат в списъка за напускане на Барселона:

Конрад де ла Фуенте – очаква се в най-скоро време младият нападател да премине в Олимпик Марсилия под наем с опция за откупуване. Каталунците се надяват да вземат поне 5 млн. евро за него, но в момента френския клуб не иска да се съгласи да подпише договор, според който ще бъде задължен да купи Де ла Фуенте след края на следващия сезон.

Друг от младите играчи, който няма място в състава на Роналд Куман, е Жан-Клер Тодибо. При него по всичко личи, че ще премине в Ница за 8,5 млн. евро. Именно там той прекара под наем втората част от последния сезон.

Резервният вратар на тима Нето също е в списъка с напускащи, тъй като в Барселона смятат, че заради него младите вратари от школата нямат шанс да пробият до първия отбор. Интер и Милан вече водят преговори с клуба за бразилеца. Той пристигна на „Камп Ноу“ през 2019 г. от Валенсия срещу 26 млн. евро, но сега „блаугранас“ са склонни да го пуснат и за 16.

Самуел Юмтити ще бъде сред първите, от които Барселона ще иска да се отърве час по-скоро. Заплатата на централния защитник е 13 млн. евро на сезон, а това е прекалено много за клуба в сегашната икономическа ситуация. Освен това той претърпя много контузии, които се отразиха на формата му. Тез два фактора са причината в момента да няма кандидати за подписа на французина.

Случаят с Филипе Коутиньо е идентичен с този на Юмтити. Само че за бразилеца Барселона даде 135 млн. евро за него на Ливърпул през 2018 г. Затова и „лос кулес“ не са съгласни да се разделят с него за сума под 50 млн. евро – цена, която към момента никой не иска да плати заради лошата форма на плеймейкъра и редицата контузии, които получи на „Камп Ноу“.

Взетият за наследник на Жорди Алба – Жуниор Фирпо, не можа да оправдае очакванията и затова сега Барселона му търси нов отбор. Най-вероятен купувач е Милан, като все още не е постигната сделка, защото „росонерите“ искат да направят размяна на футболисти, докато каталунците искат да получат трансферна сума за испанеца.

С идването на Серхио Агуеро и Мемфис Депай, мястото на Мартин Брейуайт на „камп Ноу“ също изстина. Представянето на датчанина до този момент в отбора е на приливи и отливи и по всяка вероятност в началото на следващия сезон той вече няма да е в тима на Роналд Куман.

Най-големият трансферен провал на Барселона през миналото лято бе привличането на Миралем Пянич. Босненецът дойде в размяна на футболисти с Ювентус, като за Италия замина Артур. Той така и не успя да се адаптира към новото първенство и затова сега Барселона ще търси купувач за него. Най-отпред в списъка са бившият му отбор Ювентус, както и Интер и Наполи.

Юношата на Барселона Сержи Роберто е един от капитаните на „блаугранас“, но въпреки това е сред футболистите, с които клубът е наложително да се раздели през летния трансферен прозорец. Според различни източници цената на героят от историческия мач срещу Пари Сен Жермен през 2017 г. е около 10 млн. евро, но до момента няма отбор, който да е изразил готовност да я плати. Една от основните причини е слабият последен сезон на поливалентния футболист, който отсъстваше в редица мачове заради контузии.

Продажбата на тези играчи би донесла сериозни приходи в касата на Барселона, с които клубът да привлече нови попълнения, с които да търси по-добро представяне през следващия сезон. Тези пари, също така, могат да послужат и за стабилизиране на финансовото състояние на клуба, което бе ударено жестоко от пандемията от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ……..

    0 0 Отговор
    Тц,тц,тц …. Ей сега изгоних жената … !!!
  • 2 Барцилоната

    1 2 Отговор
    Дреме ми на прашката! Ако щат всички да я напуснат.
  • 3 Рошко

    1 1 Отговор
    Тез всичките да ги продадат, няма да стигнат за заплата на меси