Last news in Fakti

3 Юли, 2021 15:19 1 374 3

Жозе Моуриньо иска да върне старата слава на Рома

  • жозе моуриньо-
  • рома-
  • цели-
  • успехи

"Надяваме се, че успехът идва с мен, защото договорът е тригодишен", каза Специалния

Жозе Моуриньо иска да върне старата слава на Рома - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Новият треньор на Рома Жозе Моуриньо обеща да възвърне успехите на тима в бъдеще, след като клубът от Серия А остана на 29 точки от шампиона Интер и завърши седми през миналия сезон.

"Искаме да направим Рома успешен отбор, но с успехи в бъдеще, а не изолирано само за момент. Искаме да направим нещо устойчиво", заяви португалецът.

Запитан какво се е променило, след като изведе Интер до две титли през 2009 и 2010 година и победа в Шампионската лига през 2010-а, Моуриньо посочи рекорда си в Европа.

"Опит - изглежда, че всичко става като дежавю, защото преживявам толкова много неща. Откакто напуснах Италия, отидох в Реал Мадрид, което беше невероятно изживяване и постигнах мечтата си да спечеля титли в Италия, Англия и Испания. С толкова много преживявания, добри и лоши моменти, сега съм много по-подготвен, отколкото бях", добави специалистът.

58-годишният португалец заяви, че е в отлични отношения със собствениците на клуба Фредкин Груп и с генералния мениджър Тиаго Пинто и намекна, че би искал някои попълнения в състава.

"Надявам се, че шефовете и Тиаго имат някакви подаръци за мен, защото би било хубаво. Това е допълнителна мотивация", каза Моуриньо.

В първия си ден от своя престой вчера Моуриньо заяви, че планира да се задържи, докато клубът, който не е спечелил трофей след Купата на Италия през 2008 година, върне предишната си слава.

"Надяваме се, че успехът идва с мен, защото договорът е тригодишен. А след първия може да има и втори един ден. Така че се надявам резултатите от нашата работа да дойдат по мое време", добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминатора

    5 2 Отговор
    Ще си остане с искането!!!
  • 2 Стоян Александров

    3 2 Отговор
    Рома има само един шанс с този тренер да е първа : да се похарчи 1 милярд евро за най-добрите футболисти в света. И пак няма да е сигурно, но поне ще е шанс. Иначе ще е само мъка....римска мъка. Дори Лацио ще Ви мачка .
  • 3 Дид

    1 1 Отговор
    Попитайте Касияс,Лампард, Лукаку, Де Бройне и много други, те го обожават:)