Last news in Fakti

5 Юли, 2021 09:50 2 464 2

ФАКТИ припомня: Гърция спечели Евро 2004 (ВИДЕО)

  • гърция-
  • евро 2004-
  • титла-
  • португалия-
  • финал-
  • път

"Елините" поднесоха най-голямата изненада в историята на футбола

ФАКТИ припомня: Гърция спечели Евро 2004 (ВИДЕО) - 1
Снимка: uefa.com

На 4-ти юли 2004-та година футболният свят видя една от най-големите изненади в историята на този спорт. Гърция успя да се победи Португалия на финала в Лисабон с 1:0 и вдигна купата. Приказката на "елините" започна с победа именно над Португалия в откриващия мач на първенството с 2:1. Последваха равенство с Испания и загуба от Русия, но гърците успяха да излязат от групата с 4 точки.

На четвъртфиналите "елините" шокираха Франция с 1:0, а на полуфиналите победиха силния тим на Чехия отново с 1:0. На финала те отново срещнаха Португалия и гол на Ангелос Харистеас в 57-ата минута донесе титлата на южните ни съседи.

Евро 2004 бе и последното европейско първенство, на което участва и българският национален тим по футбол.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В цялата задача

    5 0 Отговор
    Се пита НИЕ къде сме в цялата картинка! Отговорът е - копаем дъното отдавна. Футбол в България няма, и скоро няма и да има! Виждаме всички една Македония какво прави, Албания, Черна Гора. А най ми е любимото - ние сме малка държава. Въобще не е вярно. По големи сме и от Македония, Албания, Хърватия, Швейцария, Черна гора и др и др. Трябват радикални промени в Бг футбола!
  • 2 Осведомителен бюлетин

    2 0 Отговор
    Живеех тогава в Гърция! Познавам стар легендарен футболист на Гърция! И докато си лафехме го питах?-; Как Ото с 15 куци коня, успя да ви даде европейската купа? - Легендарния фуендарния футболист ми отговори!- Да знаеш че когато пак правим олимпиада в Гърция, пак ще вземем европейското по футбол! Толкова пара хвърлихме за тези олимпийски игри, че нямаше начин Европа да не ни даде купата! Даже тогава ми каза, Европа дължи заради нас купата на Роналдо, и един ден ще му я дадат!