14 Юли, 2021 14:46 2 855 6

Милко Георгиев: В Левски се чудят кой да фалира клуба

  • милко георгиев-
  • цска-
  • левски-
  • литекс-
  • лудогорец

Ако бяхме Литекс, щяхме да ги качим на 8 гола, но ние сме аристократи

Милко Георгиев: В Левски се чудят кой да фалира клуба - 1

Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев бе гост в предаването "Извън групата" на Youtube канала The Twins, който се поддържа от привърженици на армейците. "Тема Спорт" публикува казаното от него със съкращения.

Г-н Георгиев, ЦСКА изигра последната контрола и сега се чака срещата с Лудогорец за Суперкупата и следващите официални мачове в първенството и евротурнирите...
- Резултатите в контролите не са блестящи, но това не е повод за драма. За мен червената лампичка и проблемът не са загубите, а контузиите. Надявам се сезонът за ЦСКА да е дълъг, а тогава ще трябва дълга скамейка. Основни играчи не са провели подготовка и тепърва Кирил Динчев трябва да ги вкарва във форма.

Мачът за Суперкупата наближава. Каква е вашата прогноза?
- Ще бъде много хубаво да я спечелим, защото и в исторически план ЦСКА е отборът, който е печелил първи този трофей у нас. Важното е след това да се тръгне добре и играчите да натрупат самочувствие. Лудогорец не ги приемам и винаги ще им желая спортни неуспехи.

Как ще коментирате трансферите в ЦСКА?
- ЦСКА не е Реал Мадрид и е нормално да се издържа от трансфери. За мен важен е моралът и Тиаго постъпи много коректно, но му дойде време да си отиде. Аз не смятам, че Варела, към когото в момента са насочени всички надежди, ще остане също дълго в отбора. Но и това е в реда на нещата. Гриша Ганчев не е луд да хвърля милиони, за да прави кефа на някой. Трябва да се приеме, че реалният кръговрат е един футболист да дойде, да даде каквото може на отбора, да се спечели нещо, ако може, и след това да бъде продаден, за да се издържа клубът.

Но има и други начини да се генерират приходи, а в тази насока, ако клубът прави нещо, то е минимално. Типичен пример са сезонните карти, които бяха обявени, но няма рекламна кампания...
- Твърдя, че познавам психологията на феновете на ЦСКА. Ако отборът върви и побеждава, привържениците ще харчат пари за билети, карти, артикули. При две поредни загуби идва другият момент, в който се започва с "На тия няма да им стъпя". Така че въпросът не е толкова и до рекламната кампания. За мен вариантът да се върнат на трибуните хората, които харчат пари, е новият стадион. След това ще дойде и мърчандайзингът, маркетингът и т.н. За мен ЦСКА трябва да има отдел, който да комуникира и непрестанно да работи с феновете. Това е двустранен процес, а да не се налага феновете да пишат есемеси на Гриша Ганчев или Дани Ганчев и да ги питат защо са продали един или друг не е играл.

Не трябваше ли в тази насока да се види подобрение след "гръмкия трансфер" на г-жа Ива Уорън?
- Тази жена не я познавам и никога не съм я срещал, но позволете ми да изкажа съмнение, че това е "трансфер". По-скоро тя сама е дошла и се е самопредложила, че ще направи някакъв продукт, но кога ще има резултат нямам идея. Нека ѝ дадем време, защото по-лошо няма как да стане.

А успехите няма ли да върнат публиката на стадиона?
- Да, но нека не се заблуждаваме. Докато онзи е там и командва нещата във футболния съюз, няма какво да очакваме да се случи. И за да се убедите в думите ми, върнете само два сезона назад и вижте кои съдии свирят на ЦСКА, какви картони се дават, кога Лудогорец си отлага мачове... Очевидно е, че Борислав Михайлов не управлява БФС. Ще ви дам пример - мой приятел, който живее в Москва, ми каза, че са отишли да посрещнат делегацията на националния ни отбор, когато играхме контролата с Русия. Михайлов е слязъл в насипно състояние от самолета. Явно той няма възможност да дърпа конците. Но да се върнем на успехите. И те ще дойдат, ако има нов стадион. Знаете ли колко футболисти отказаха на Гриша Ганчев само като видяха състоянието на "Българска армия". Те и на Лудогорец отказват, но по друга причина... Хубавото за разградчани е, че имат едно невероятно спокойствие и комфорт. Ако нещата, които са ставали там, се случат в ЦСКА, ще се говори с месеци за тях.

От какъв стадион има нужда ЦСКА?
- Стадионът трябва да е за не повече от 20-22 хиляди зрители. Всичко друго е мегаломания. Трябва ни нов, модерен стадион, който да отговаря на всички изисквания на УЕФА.

Кой харесвате повече - Кайседо или Чарлс?
- Много симпатизирам на Чарлс като тип нападател, макар че харесвам и Кайседо. Но на мен много ми липсва Соу. Той ми беше любимец и винаги съм го защитавал пред феновете, които го нападаха. Ще се върна на дузпата, която изпусна срещу Лудогорец, и ще кажа, че дори да я беше вкарал, нямаше да има резултат, защото след това щяха да дадат за тях.

Ще се увеличат ли шансовете за титла, ако се вземе Суперкупата и се направи пробив в Европа?
- Според мен клубът трябва да направи всичко възможно да се влезе в групите на Лигата на конференциите, защото финансовите приходи са отлични. Относно титлата, ще се повторя, че за да я спечелим, трябва да извършим подвиг. Доволен съм от програмата, защото до мача с Лудогорец обикновено са ни нашарили с картони, а сега е едва 3-и кръг. Домусчиев обаче си има начини...

ВАР няма ли да ограничи съдийските грешки?
- Не! Нали в стаичката пак са хора и те ще кажат това, което трябва.

Отборът бе представен със старите екипи, а новите все още ги няма. Това не е ли проблем и не е ли обидно, че ФК ЦСКА 1948 София е по-напред от ЦСКА в маркетингово отношение?
- Да, проблем е и не е добре, че все още ги няма новите екипи. Трябва да се знае и друго - в онзи клуб се харчат пари само за да се прави напук на нас и те отлично знаят, че никога няма да произведат този социален ефект, който идва от "Армията". Маркетинг за 15 човека може да направи всеки. Тяхното твърдение, че са ЦСКА, е абсолютна шизофрения.

Как ще коментирате ситуацията в Левски?
- Там явно се чудят кой да фалира клуба. За мен е важно да изкарат до 9-ия кръг, макар че исторически винаги сме ги жалили. Ако бяхме Литекс, щяхме да ги качим на 8 гола, но ние сме аристократи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малий

    18 12 Отговор
    Гледай си негрите и помаците и не си окачаи камък на врата.

    Коментиран от #3

  • 2 ИЗЧАДИЕ

    14 7 Отговор
    Този индивид прокара подмяната на Ганчев с Литекс . Това изчадие наричаше ЦСКА след финала на КБ "смъртник". Този безгръбначен тип е един от хората УМИШЛЕНО УМЪРТВИЛИ ЦСКА ! ИЗЧАДИЕ !
  • 3 Големий

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Малий":

    А ти си гледай надупения и му ръкопляскай.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диамантената ръка

    6 3 Отговор
    Литекс качиха цска с 8 гола доколкото си спомням...