Last news in Fakti

20 Февруари, 2013 00:10 888 0

Байерн сломи Арсенал, Порто би Малага

  • шампионска лига-
  • байерн мюнхен-
  • арсенал-
  • порто-
  • малага

Байерн (Мюнхен) победи с 3:1 като гост Арсенал в в един от чаканите с най-голям интерес 1/8-финали в Шампионската лига и направи голяма крачка към следващата фаза. Баварците надиграха тима на Арсен Венгер с лекотата, с която сломяват и съперниците си в Бундеслигата. Тони Кроос и Томас Мюлер дадоха солиден аванс на германския гранд, но в началото на второто полувреме Лукас Подолски върна едно попадение, което бе и първо във вратата на Мануел Нойер за 2013 година. Крайния резултат оформи Марио Манджукич в 77-ата минута.

Победата е едва трета за Байерн като гост на английски отбори и първа в Лондон. Привържениците на мюнхенци обаче се надяват, че още през май любимците им ще се върнат в града, който ще приеме финала на "Уембли".

 

Португалският гранд Порто спечели с едва 1:0 срещу испанския Малага в първия осминафинален двубой от плейофите на Шампионската лига. 
 
Голът на стадион "Драгао" падна в 55-ата минута, като негов автор стана капитанът на домакините Жоао Моутиньо. До попадението се стигна след грешка Мануел Итура, който загуби топката в средата на терена. Алекс Сандро я пое, напредна в полето на Малага и намери Жоао Моутиньо в наказателното поле. При положението останаха големи съмнения за засада на Моутиньо, но реферът Марк Клатенбърг не а маркира.

Крехкият аванс от едно попадение поставя много въпросителни и пред двата отбора за реванша, който ще се проведе на 13 март в Испания. Евентуален гол на португалците на "Ла Росаледа" ще направи задачата на Малага да продължи напред много трудна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА