Last news in Fakti

8 Август, 2021 14:15 6 147 10

Треньорът на ансамбъла ни: Не е сигурно, че аз ще продължа нататък

  • димитрова-
  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика-
  • съдийство-
  • българия-
  • кариера-
  • злато-
  • медал-
  • олимпиада

"Надявахме се на Олимпиадата съдийството да е обективно и се радвам, че според мен наистина наредиха отборите по това какво изиграха и как се представиха", заяви Весела Димитрова

Треньорът на ансамбъла ни: Не е сигурно, че аз ще продължа нататък - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова коментира спечеления златен олимпийски медал. Тя призна, че е имала известни притеснения за съдийството преди днешния финал. Димитрова разкри, че Мадлен Радуканова е играла с жестоки болки в десния глезен. Треньорката намекна, че също като момичетата от ансамбъла може да приключи кариерата си в националния отбор.

"Олимпийската титла е върхът на кариерата на всеки един треньор и спортист. Истински вярвахме, мечтахме и искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята. Днес се опитахме да забравим вчерашния ден и момичетата да останат все така спокойни и хладнокръвни, за да не изпаднат в излишна емоция. Съчетанието с топки мина много добре, стабилно и спокойно. След това имахме малко разколебаване в загрявката преди второто изпълнение, тъй като Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния глезен. Направихме каквото трябва, мотивирахме се, успяхме да се съхраним и момичетата направиха това, за което бяха дошли. Изключителната дисциплина и отдаденост са нещата в дъното на този успех. До последно гледах таблото с оценките и се чудех дали това знаме най-отгоре е нашето. Въобще беше малко странно“, призна Димитрова.

"Не е сигурно, че аз ще продължа нататък. Доста тежко беше състезанието, изморихме се много, емоции страшни. Сега е време да си починем и после ще разберете. Гимнастичките наистина взеха всичко, за каквото бяха мечтали и трябва да им се отдаде почет, за това, което направиха. Сега се прибираме в олимпийското село и отиваме да се забавляваме преди закриването. Париж е далече", допълни треньорката

"Надявахме се на Олимпиадата съдийството да е обективно и се радвам, че според мен наистина наредиха отборите по това какво изиграха и как се представиха. След вчера си мислех, че днес съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите отбори и особено към нас, но се радвам, че не го направиха. Ако не беше Михаела Маевска, аз сигурно нямаше да издържа на този стрес. Само я поглеждах през маската, виждах очите ѝ и бях спокойна, че всичко ще бъде наред", завърши Весела Димитрова.

"Определено не успях да си сдържа емоциите. Беше много вълнуващо. Много съм щастлива, че бях част от този екип и сега единствено трябва да се наслаждаваме на победата", коментира Маевска, която е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    70 3 Отговор
    Време е да иде в чужбина да изкара пари жената.Медали не се ядат.У нас милионер стана само Стъки Шампиона.
  • 2 Виталия

    5 21 Отговор
    Аре стига де! Все пак са куклички. Токио 1964 борци 3 златни медала
  • 3 Пич

    13 3 Отговор
    Идиот... Засрами се от себе си... Аз се срамувам , че имам сънародници като тебе...
  • 4 Пифи

    35 1 Отговор
    Това са хора професионалисти.Получиха отплата за труда си.Де да имаше повече такива българи.

    Коментиран от #5

  • 5 Виталия

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "Пифи":

    Абе не вдяваш въобще! В.В.Путин прави на гимнастичката Алина деца! Научете се да мислите логично и на подсъзнателно ниво! Аз тренирам от 04.09.1993 и го усвоих към 26.05.2001 чак
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Прасен Кралев

    6 5 Отговор
    "Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния миг"
  • 8 обикновен чиляк

    11 6 Отговор
    оХ иначе от треньорката на ансамбала ми потрепва нещо в гащите, много е красивааа
  • 9 филип ейджи

    2 0 Отговор
    само куците футболисти са герои!?
  • 10 Госあ

    1 1 Отговор
    Изключителна дисциплина и отдаденост са в дъното на всеки истински успех. Неща непознати за простолюдието. Струва ми се много качествен човек, за разлика от председателката.