Last news in Fakti

9 Август, 2021 10:56 1 737 2

Ясен Петров ще прави северномакедонец български национал

  • петров-
  • национализиране-
  • национален отбор-
  • черно море-
  • дробаров-
  • национал-
  • българия

Става дума за 28-годишния централен защитник Влатко Дробаров от Черно море

Ясен Петров ще прави северномакедонец български национал - 1
Снимка: chernomorepfc.bg

Северномакедонски футболист с български паспорт е попаднал в полезрението на националния селекционер Ясен Петров. Става дума за 28-годишния централен защитник Влатко Дробаров от Черно море. Роденият в Скопие футболист има мачове за всички юношески и младежки формации на родината си, но не е играл за мъжката селекция. Поради тази причина има право да облече екипа на „лъвовете“.

Дали това ще се случи, ще разберем след около две седмици, когато се очаква Ясен Петров да обяви своите избраници за предстоящите три мача през септември – световните квалификации с Италия (2 септември) и Литва (5 септември), както и контролата с Грузия (8 септември).

Дробаров беше привлечен в Черно море през миналия сезон като свободен агент в края на октомври 2020 г. Бързо си извоюва място като титуляр в състава на Илиан Илиев. През кариерата си е играл за Арис (Лимасол), Бананц (Ереван), Мурсиелагос (Мексико) и Оход (Саудитска Арабия).

В родината си е носил екипите на ФК Скопие, Напредак (Кичево), Тетекс (Тетово) и Беласица (Струмица), а преди да се присъедини към Черно море бе част от индийския Керала Бластърс, който е последният клуб в кариерата на Димитър Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А после

    5 2 Отговор
    Дългото ке го изпрати у Космосо..
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Северномакедонец???да не се е родил 2017?