Last news in Fakti

10 Август, 2021 19:44 2 006 1

Официално: Реал Мадрид започва съдебни действия срещу президента на Ла Лига

  • реал мадрид-
  • ла лига-
  • хавиер теба-
  • съд-
  • дело

Бордът на директорите на „кралския клуб” се събра на спешна среща

Официално: Реал Мадрид започва съдебни действия срещу президента на Ла Лига - 1

Ръководството на Реал Мадрид започва съдебни действия срещу президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас. Това стана ясно днес, след като Бордът на директорите на „кралския клуб” се събра на спешна среща.

Реал ще съди Тебас, както и фонда CVC Capital Partners, след като двете страни създадоха проекта La Liga Impulso без дори да се допитат до клубовете в елитната дивизия на Испания.

Проектът трябва да донесе на местните клубове 2,4 млрд. евро. Барселона и Реал Мадрид обаче веднага скочиха срещу плановете, тъй като се касае договор за срок от 50 години.

„На свое заседание днес в 11 часа, бордът на директорите на Реал Мадрид единодушно взе решение да предприеме съдебни действия, както граждански, така и наказателни, срещу президента на Ла Лига г-н Хавиер Тебас Медрано, г-нг Хавиер де Хайме Гихаро, шеф на фонда CVC, и срещу самия фонд CVC Capital Partners”, се казва в официалното съобщение от Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Договор за 50

    1 0 Отговор
    години... Въобще не става дума за корупция от страна на чиновници, които не само, че не вадят пари от джоба си за издръжка на клуб, а само инкасират. Да ги подпука финансовата полиция и да провери целите им семейства за сметки и имоти (включително в офшорки). Аман от корумпирана измет!