Last news in Fakti

12 Август, 2021 18:15 1 544 1

Верстапен: Няма да променя стила си на каране

  • верстапен-
  • хамилтън-
  • катастрофа-
  • удар-
  • точки-
  • промяна-
  • стил-
  • каране-
  • формула 1

"През цялата си кариера се състезавам твърдо", заяви пилотът на Red Bull

Верстапен: Няма да променя стила си на каране - 1
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен е категоричен, че няма да промени своя подход към състезанията във Формула 1, въпреки изпуснатите точки през първата половина на сезон 2021. След първите 11 състезания за годината пилотът на Red Bull заема втората позиция във временното класиране при пилотите, като пасивът му спрямо лидера в подреждането Люис Хамилтън е осем точки. Две състезания по-рано Верстапен бе начело с цели 33 пункта, но две поредни надпревари, в които той бе ударен от пилот на Mercedes му костваха всички тези точки.

"Ще продължа да се състезавам, както го правех досега", заяви Верстапен.

"Усещам, че не направих нищо грешно в този двубой. Оставих му достатъчно място, но той не прецени добре скоростта и с този ъгъл на завиване нямаше шанс да вземе завоя. Когато си близо до вътрешната стена преди този завой и се опиташ да го вземеш със същата скорост като мен, когато аз съм на състезателна линия, е ясно, че ще излетиш от пистата“, каза нидерландецът относно инцидента между него и Хамилтън във Великобритания.

"Този път обаче той се удари в мен и ме прати в стената. Имах пълна ясното къде позиционирам своята кола и му оставих достатъчно място във всяка фаза на кривата. И това обаче не му бе достатъчно. От моята гледна точка аз не направих нищо грешно и ще продължа да се състезавам по същия начин, смятам, че и той научи нещо от този удар“, добави Верстапен.

Случката на „Силвърстоун“ не бе първата през сезона, в която двамата претенденти за титлата бяха близо един до друг на пистата. Това се случи на стартовете на „Имола“ и „Каталуния“, когато Верстапен стигаше по-бързо до първия завой и усложняваше живота на своя съперник.

"Аз просто се състезавам твърдо. Не го правя агресивно. Разбира се, ще правя живота на моите конкуренти по-труден когато те се опитват да ме изпреварят, винаги ще го правя. Смятам обаче, че мога много добре да преценявам къде позиционирам колата си, така че да оставям достатъчно място за другите пилоти на пистата. Имам нула наказателни точки, това казва достатъчно.

"През цялата си кариера се състезавам твърдо. През последните години агресивността изчезна, просто правя живота на другите по-сложен. Разбира се, някои хора ще имат друго мнение, но всъщност аз мисля, че състезанията са моя силна страна и знам как да се опазя от неприятности. Когато нещата обаче са извън мой контрол няма какво да направя“, завърши пилотът на Red Bull.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    3 2 Отговор
    Демек , никога няма да се научи да кара!