Last news in Fakti

13 Август, 2021 15:58 1 678 2

Red Bull изчаква със смяната на двигателя на болида на Верстапен

  • верстапен-
  • honda-
  • red bull-
  • двигател-
  • повреда-
  • наказание-
  • смяна-
  • формула 1

"Биковете" вече изпълниха допустимата квота от две смени

Red Bull изчаква със смяната на двигателя на болида на Верстапен - 1
Снимка: БГНЕС

Моторспорт съветникът на тима на Ред Бул във Формула 1 д-р Хелмут Марко разкри, че към момента в Милтън Кийнс не възнамеряват да поставят четвърти двигател в болида на Макс Верстапен за предстоящата в края на месеца Гран При на Белгия.

Звездата на „Биковете“ почти сигурно ще има нужда от допълнителен агрегат в оставащите 12 старта до края на годината, след като един от неговите бе силно повреден при големия инцидент на „Силвърстоун“. От Red Bull обаче ще изчакат крайното решение на Honda дали въпросният агрегат ще може да бъде ремонтиран в Сакура без да бъдат нарушавани правилата на ФИА.

От японския производител вече веднъж извършиха ремонтни дейности върху втория двигател на Верстапен, след което той бе използван по време на уикенд в Унгария. Открити пукнатини по него след края на квалификацията обаче доведоха до неговата смяна преди неделното състезание. На „Хунгароринг“ от Red Bull избраха да сложат третия изцяло нов двигател за годината в болида на своята звезда, който е и неговият последен разрешен за годината.

"Към момента нещата са следните, двигателите на Макс и Серхио не могат да бъдат използвани повече. С оглед оставащите състезания ние най-вероятно ще трябва да получим наказание някъде. Белгия все още не опция за нас, искаме да изчакаме и да видим дали все пак двигателят няма да може да бъде спасен. Освен това и Ferrari са в подобна позиция (с Шарл Льоклер след удара му с Ланс Строл в Унгария) и водят разговори с ФИА“, каза д-р Марко.

След лятната пауза керванът на Формула 1 освен „Спа“ ще посети още „Зандвоорт“ в Нидерландия и митичната „Монца“ в Италия. Със сигурност от тима няма да използват четвъртия двигател в Нидерландия, тъй като това е домашното състезание за Верстапен и изпреварванията там се очаква да са много трудни.

След три поредни старта в Европа има предвидена нова серия от три последователни надпревари, като те трябва да са в Русия, Турция и Япония. Д-р Марко обаче отказа да назове кое състезание точно ще бъде избрано от Red Bull Верстапен да потегли от дъното на колоната, най-вече защото самият календар все още се очаква да претърпи промени заради COVID-19 пандемията.

"Трябва да намерим оптималната писта, на която ще можем да минимизираме ефекта от наказанието. Мисля, че Америка е фиксирана, както и други важни дати. Надявам се календарът да бъде финализиран скоро, за да вземем решението“, завърши австриецът.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това беше целта

    6 1 Отговор
    на Мавъра.
  • 2 Карт

    1 0 Отговор
    Макс шампион,но срещу техниката на мерцедес ще му бъде трудно,а и хамилтън много е добър