Last news in Fakti

16 Август, 2021 19:15 1 144 0

Лапорта: Управлението на Бартомеу бе нескопосано

  • бартомеу-
  • лъжи-
  • дългове-
  • коронавирус-
  • финанси-
  • заплати-
  • криза-
  • лапорта-
  • барселона

"Видях много лъжи в неговото писмо", заяви настоящият президент на Барселона

Лапорта: Управлението на Бартомеу бе нескопосано - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде обширна пресконференция пред медиите в Испания, която продължи над 2 часа. Той засегна много актуални теми, свързани с клуба и заяви, че е оптимист за бъдещето на "блаугранас".

"Искам да обясня ситуацията и да кажа какво срещнахме в клуба. Заварихме числа, които искам да представя по разбираем начин. Първото нещо, което трябваше да направим, беше да поискаме заем от 80 милиона, защото в противен случай не бихме могли да изплатим заплатите", разясни президентът.

"Открихме, че Камп Ноу се нуждае от спешен ремонт. Доклад от 2019 г. предупреждава за опасност за публиката. Струваше ни 1,1 милиона евро. Ако мачът не бе вчера, а по-рано, нямаше да можем да играем на Камп Ноу, защото не можем да изложим феновете на риск", разкри Лапорта.

"Открихме ужасна политика откъм спортно-техническата част и заплатите. Това се нарича обърната пирамида. Възрастните футболисти имат дълги договори, а младите – кратки. Това затруднява управлението на заплатите", допълни президентът.

"Заплатите няма да бъдат намалени с 68 милиона, парите ще се изплащат в края на договорите. Имаме загуби в рамките на 468 милиона, които представихме пред Ла Лига. 91 от тях са заради COVID-19. Заплатите са в размер на 617 милиона, това са 103% от доходите. Повече от 25-30% от нашите конкуренти. Реал Мадрид плаща 342 млн. за заплати", обяви той.

„Барса има отрицателна нетна стойност от 451 милиона евро. Това ни принуди да работим усърдно, за да покажем на кредиторите, че клубът е жизнено способен. Трябваше да ни се доверят. Имаме и отрицателен оборотен капитал от 553 милиона. Това е разликата между това, което дължим и това, което ни дължат. Банковият дълг нарасна до повече от 600 милиона. През септември ще обясним подробно за дълговете", призна Лапорта.

"Атмосферата на стадиона беше невероятна. Имаше почти 30 000 души, които се асоциират с клуба. Трябва да бъде оценено това, което направи отборът, който загуби най-добрия футболист в историята. Хареса ми подкрепата от трибуните. Видя се, че Барселона е над всичко, а отборът отговори с добра игра", коментира още силният човек в Барса.

"Получих писмо от предишния президент Бартомеу. Той пожела да го пусне публично и го уважих. След като го прочетох, видях много лъжи и опити да оправдае нескопосаното си управление. Той твърди, че загубите от коронавируса са 375 милиона, но всъщност са 91. Имаше план за откриването на новия стадион през февруари 2021, но това изобщо не е реалистично. Реалността е такава, че към момента дълговете са 1,35 милиарда евро", разясни Лапорта.

"Бартомеу запуши дупки в краткосрочен план, а в дългосрочен ни остави ужасяващо наследство. Той твърди, че сме опростили 16,5 милиона на Неймар, но това не е вярно. Трябва да му се припомни за делото с Неймар и как за първи път в историята си Барселона бе осъден за две данъчни престъпления", каза президентът.

"Вече намалихме заплатата на Пике. Той обича Барса и разбра ситуацията. Не всеки би направил, това, което направи той и това е похвално. Ако не беше той нямаше да можем да картотекираме Ерик (Гарсия) и Мемфис (Депай). Надявам се някой от другите капитани също да последва Пике, тъй като все още не можем да регистрираме Агуеро. И Алба, и Бускетс, и Роберто са готови да намалят заплатите си", призна още той.

"Ветераните са много мотивирани да съставят силен състав с младоците. Капитаните обещаха да оставят сърцето си, за да постигнем това. След няколко години клубът ще е в отлично състояние. Направихме всичко възможно да задържим Меси. От уважение и признателност няма да разкрия детайлите около предложението. Напускането му можеше да повлияе на настроението в съблекалнята, но играчите показаха, че са силни", обяви Лапорта.

"Към момента съставът е мотивиран и Куман е доволен. Аз също съм доволен от състава. Освен това имаме контузени играчи, които могат много да помогнат – Агуеро, Дембеле и Ансу Фати. Много сме мотивирани. Започва една нова ера. В краткосрочен план перспективите не изглеждат много добри, но в дългосрочен са великолепни. Хареса ми реакцията на футболистите и съм сигурен, че това ще продължи през целия сезон. Залагайки на нашия футбол, ще се върнем към успехите", завърши оптимистично Лапорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА