Last news in Fakti

20 Август, 2021 14:10 1 126 1

Национал на Нигерия подписа с Ботев Пд, но ще играе в Русия под наем

  • олусегун олакунле-
  • ботев пд-
  • русия-
  • под наем

Това е голяма крачка за мен, изкачване на ново ниво

Национал на Нигерия подписа с Ботев Пд, но ще играе в Русия под наем - 1

Бившият юношески национал на Нигерия Олусегун Олакунле е подписал двегодишен договор с Ботев (Пловдив). До момента 19-годишният нападател беше част от датския Фремад Амагер.

Самият Олакунле обяви за трансфера си пред Нигерийската новинарска агенция и разкри, че до края на годината ще играе под наем в руския Краснодар. След това ще трябва да получи работна виза за България, за да се присъедини към „канарчетата“.

„Това е голяма крачка за мен, изкачване на ново ниво. Надявам се на по-бърза адаптация към по-високото равнище на европейския футбол“, коментира младият нигериец.

Олакунле е част от националния отбор на Нигерия до 17 г. по време на световното първенство в тази възрастова група в Бразилия през 2019 г. Той дори бележи гол срещу Нидерландия на осминафиналите, но тимът му отпада след загуба с 1:3.

По време на въпросното световно първенство Олусегун Олакунле е част от нигерийския АБС, а на 1 юни 2020 г. преминава в руския Виста, който също е собственост на Антон Зингаревич. Три месеца по-късно следва трансфер във Фремад Амагер, където руският богаташ също е основен акционер.

В датския тим изиграва 34 мача и вкарва девет гола във всички турнири през миналия сезон. От началото на настоящия шампионат е взел участие в три мача на Фремад Амагер, но не се е разписал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рахат Олсунов

    1 0 Отговор
    Звезда след звезда на футболният ни небосклон! Вече си имаме бели нощи, ще почнем да бъркаме ноща с ден!