Last news in Fakti

20 Август, 2021 19:46 1 489 1

Хавиер Масчерано: Направете Световното първенство по футбол през две години

  • масчерано-
  • световно първенство-
  • интервал-
  • национални отбори-
  • турнири

"Смятам, че четири години са твърде много, за да чакат всички да видят най-красивото събитие в света", заяви бившият футболист на Барселона

Хавиер Масчерано: Направете Световното първенство по футбол през две години - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист на Барселона и аржентински национал Хавиер Масчерано заяви, че подкрепя идеята Световното първенство да се провежда на всеки две години. Той се присъединява към мнението на Арсен Венгер, който призова за намаляване наполовина на четиригодишния период между надпреварите.

"Светът се е променил много и се движи много бързо", каза Масчерано пред EFE. "Нормалните цикли в миналото вече не са такива. Смятам, че четири години са твърде много, за да чакат всички да видят най-красивото събитие в света".

Масчерано изтъква ключово предимство на международния футбол пред клубния.

"В миналото местните клубове представяха своите страни по някакъв начин, защото повечето играчи бяха от тази страна", продължава той. "Ако погледнем обективно, имаме фантастични ежегодни турнири като Шампионската лига и Копа Либертадорес, които не губят престижа си, въпреки че се провеждат всяка година", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    3 0 Отговор
    АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН ВСЯКА ГОДИНА ДА ИМА СВЕТОВНО...НО ОТ 16 ОТБОРА...ТОГАВА ДА ВИДИТЕ СВЕТОВНО...