Last news in Fakti

23 Август, 2021 13:58 2 216 3

Станислав Ангелов: Тъжен и жалък е начинът, по който се ръководи българския футбол

  • станислав ангелов-пелето-
  • левски-
  • бфс

Пелето разкри как Левски ще излезе от кризата

Бившият национал Станислав Ангелов-Пелето е категоричен, че всички беди в българския футбол са резултат от лошо управление както от страна на БФС, така и на клубовете. Той коментира и тежката ситуация, в която се намира Левски от няколко години. Според него провалът с бързото налагане на юношите не трябва да кара "сините" да се откзват от верния път - развитие на клуба отдолу нагоре.

"Българският футбол трябва да се управлява по съвсем различен начин. На този етап освен с деца, няма смисъл от друго. Малките имат потенциал, но няма основа, върху която да се стъпи. Затова основната инвестиция трябва да бъде в младите, клубовете да отделят от бюджета, за се подготвят кадри на всички нива.

БФС носи отговорност за трудния преход от юношеския футбол към мъжкия. У нас има много клубове, но акцентът трябва да е след 14-15 годишна възраст - там трябва да се инвестира. Германия не е най-добрият пример за развитие на футбола. Белгия и Австрия трябва да са пример за нас. Когато нямаш достатъчно средства, трябва да имаш добра организация.

Тъжен и жалък е начинът, по който се ръководи българския футбол. Ето в Албания този сезон ще се играе финалът в Лигата на конференциите, а у нас не можем и да мечтаем за подобно нещо.

Левски има по-големи възможности и трябва да ги използва. Видя се, че с бързото налагане на юноши не се постигнаха резултати, но това е пътят. Това е начин да се тръгне отдолу нагоре, за да се излезе от кризата. И е време всички да го признаят.

Ако Станимир Стоилов се съгласи да се върне в Левски, това ще е добре за целия клуб. Той може да изгради добри футолисти и добър отбор", заяви Ангелов в "Студио Дерби".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    11 2 Отговор
    То държава нямаш, ти се кахъриш за някакви ритни топковци!
  • 2 абе Пеле

    5 1 Отговор
    Кой изгони Мърито?!Кой?!...
  • 3 Герак Митко

    7 0 Отговор
    Като сложи каскета, ми прилича на баш майстора.