Last news in Fakti

26 Август, 2021 17:27 11 058 0

Нова голяма волейболна победа за България!

  • българия-белгия-
  • световно първенство за юноши до 19 години-
  • иран

Юношите ни до 19 години спечелиха втори мач на Световното първенство в Техеран

Нова голяма волейболна победа за България! - 1
Снимка: fivb.com

България записа втора победа на Световното първенство по волейбол за юноши до 19 години в Техеран (Иран). След успеха с с 3:0 срещу Тайланд на старта, вчера отборът ни, воден от Мартин Стоев, стъпи на криво срещу Русия, губейки с 1:3. Днес обаче ”трикольорите” се върнаха на правия път, като разгромиха Белгия с 3:0 (32:30, 25:17, 25:15) в третия си мач от група С.

Напрежението след загубата от Русия оказа влияние само в първия гейм, в който играта беше равностойна, а български волейболисти пропиляха аванс от 24:21. Във важните моменти обаче тимът ни се събра и излезе от трудната ситуация, като спечели гейма с 32:30 след много драматични ситуации. Това им даде увереност и в следващите два гейма "лъвчетата" нямаха проблеми и наложиха волята си с пълно предимство.

Както и в предишните мачове, най-резултатен за българския тим бе Александър Никилов с 18 точки, Георги Татаров добави 11, а Лазар Бучков записа 9 на сметката си.

Капитанът на противника Фер Регърс се отличи с 13 точки за "червените дяволи".

В другия мач от групата Русия победи Камерун с 3:0 и с пълен актив от 9 точки оглавява временното класиране. България е на втора позиция с 6 точки, Тайланд е с 3, а Белгия и Камерун нямат точки в актива си.

Утре е почивен ден за нашия тим, а в събота играем с аутсайдера Камерун.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА