Last news in Fakti

6 Септември, 2021 18:14 2 462 0

Халф на Ливърпул спасява гвинееца от Ботев Пд

  • ливърпул-
  • наби кейта-
  • ботев пловдив-
  • па конате

Вчера в страната беше извършен държавен преврат

Халф на Ливърпул спасява гвинееца от Ботев Пд - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Ливърпул Наби Кейта е уредил частен самолет да откара него и други 12 от играещите в чужбина национали на Гвинея, след като вчера в страната беше извършен държавен преврат, съобщава гвинейски журналист от сайта Foot 224. Сред опитващите се да избягат е и бранителят на Ботев (Пловдив) Па Конате.

"Поддържаме връзка с Наби и имаме комунакация с ръководството на неговата национална федерация. Радваме се, че той е в безопасност и в добри ръце. Ситуацията е променлива и ние ще продължим да имаме диалог с властите и работим по вариантите за безопасното връщане на Наби в Ливърпул", заявиха от Ливърпул.

Превратът се случи в навечерието на световната квалификация срещу Мароко. Двубоят обаче беше отложен, а мароканските национали се прибраха безпроблемно в родината си през изминалата нощ.

Въоръжена групировка, водена от началника на специалните части полковник Мамади Думбуя, взе за заложник президента на Гвинея, отмени конституцията и забрани влизането и излизането от страната за седмица. Думбуя обяви, че се планира създаването на временно правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА