Last news in Fakti

7 Септември, 2021 14:41 2 535 14

Официално: Стойка Кръстева обяви край на кариерата си!

  • стойка кръстева-
  • бокс-
  • треньорска кариера

Златната ни медалистка в категория до 51 килограма взе решение да се отдаде на треньорска кариера

Официално: Стойка Кръстева обяви край на кариерата си! - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви, че слага край на боксовата си кариера на ринга. Златната ни медалистка в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенство, взе решение да се отдаде на треньорска кариера.

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, коментира решението си Стойка Кръстева.

35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

Българска федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на ринга през годините. Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще става депутат

    17 8 Отговор
    От ГЕРБ

    Коментиран от #2

  • 2 SH BG

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ще става депутат":

    И подлога на БОКо, щото и бил дал от краденото в чекмеджето... :::)))

    Дааа...!!!
  • 3 Нали

    17 10 Отговор
    Получи 250 000 лв. награда и 1950 лв на пожизнена пенсия. Пенсията започва да я получава когато сложи край на кариерата си. Честито на пенсионерите, които взимат по 350 лв. за 40 години стаж. А то трявало само да се млатиш 5 мин. да си осигуриш живота.

    Коментиран от #5

  • 4 МП4

    7 5 Отговор
    Гросмайстора излиза и не ти дава шанс, да повтаря няма смисъл.... Уважение за тази жена с главно Ж... Пожелавам и да стане щастлива майка на шампион/а и само Здраве да е преследва !!!

    Коментиран от #9

  • 5 Петър

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Нали":

    Абе не е баш така.
  • 6 Просто човек

    12 4 Отговор
    Да се влее в Гроб, нали е фенката на Тиквата...
  • 7 Behemoth

    6 2 Отговор
    Взе пенсията и тръгна по промоции...
  • 8 Мой

    6 2 Отговор
    Браво за медала и жалко за любовта към тиквата. Вместо да му гръмне едно кроше в гадната мутра.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "МП4":

    Умна жена!!!Знае кога,знае как!Такива са радост за очите на Бог!
  • 10 Наску диаманда

    4 1 Отговор
    Оценявам медала от Токио и не само аз, правилно решение,...!
  • 11 Гената

    4 4 Отговор
    Аз имам един друг голям въпрос ! Колко журналисти си развяваха гащите из Япония, излъчиха подробно всички плувни надпривари, вероятно за да следим дали някой от нашите "надежди" няма да се удави. Информираха ни подробно как руския отбор по худ. гимнастика - ансамбъл, плакал, ревал и протестирал, че бил ощетен, пък какво рекъл тоя, какво му отвърнал оня...Сякяш нашият ансамбъл не беше олимпийски шампион, а фон на многострадалните рускини. Така-а-а.
    А срещата на Стойка Кръстева на финала 51 кг по бокс с кадъната Чакъроглу я няма излъчена никаде цялата ??! Това са някакви си три рунда, но я няма ! Къде е ? В Ютюб ако напишеш излиза някаква среща между тях двете, в която туркинята я побеждава. За какво ни е това ялово БНТ, за какво ни е тоя шемет, Кошлуков ? Искам някой да ми отговори най-накрая. Ще приема всякакви оправдания .

    Коментиран от #12

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гената":

    Аз гледах целия мач по Българска тв!май 1ва,да по 1ва сигурен съм!

    Коментиран от #14

  • 13 кобрата

    1 1 Отговор
    От ГЕРБ са все боксьори,джудисти,каратисти,че тук там и сумисти!
  • 14 Гената

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Гледал си дръжки, май-май ! Даваха само части от третия финален рунд, друго няма. Ако имаше, щеше да е в нета. На Кубрат и на Тервел има качени всички мачове, макар и не толкова значими . Няма лошо, но да проспат олимпийски медал...Срам, срам за спортните журналисти !!!