Last news in Fakti

13 Септември, 2021 18:53 3 386 4

При жените: България има нова първа ракета

  • виктория томова-
  • първа ракета

Виктория Томова се изкачи с две места до 115-ото в света със 725 точки

При жените: България има нова първа ракета - 1
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова отново е първа ракета на България след края на US Open. Тя достигна до основната схема на "Флашинг Медоус" като "щастлива губеща" от квалификациите, но отпадна в първия кръг. Томова се изкачи с две места до 115-ото в света със 725 точки.

Досегашната номер 1 от българките - Цветана Пиронкова, която днес навършва 34 години, също загуби в първия кръг в Ню Йорк и не успя да защити точките от четвъртфинала в турнира през миналия сезон. Заради това Цвети падна със 77 позиции в класацията на WТА и вече е 184-а с 388 точки.

Водачка остава австралийката Ашли Барти с 10 075 точки, следвана от Арина Сабаленка от Беларус със 7720 точки и от чехкинята Каролина Плишкова с 5315 точки.

Изненадващата шампионка на US Open Ема Радукану (Великобритания), която е само на 18 години, прогресира от 150-а на 23-а позиция с 2571 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ненчо

    5 3 Отговор
    Вики е класа. Отделно като жена е за пример. Не обича да ближе шоколад като Юлия
  • 2 Гъдю Гъдев

    3 0 Отговор
    Успех
  • 3 Ловеч

    2 8 Отговор
    Да й го турна между кълките!
  • 4 Ха ха ха

    1 7 Отговор
    Ловеч кърти с коментара си!
    Тази мацка има хубави балкони и стройни крака-2 неща с които ще успее.Не е нужно да се поти в някакъв си тъп спорт.И пак ще си обикаля светът...