Last news in Fakti

21 Септември, 2021 21:21 2 237 8

Сензациите в турнира за Купата продължават: Етър изхвърли Ботев Пд

  • етър-
  • ботев пловдив-
  • купа на българия

Етър се поздрави с успеха с гол в продълженията

Сензациите в турнира за Купата продължават: Етър изхвърли Ботев Пд - 1
Снимка: botevplovdiv.bg

Втородивизионният Етър Велико Търново изхвърли лидера в efbet Лига Ботев Пловдив от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Домакините имаха нужда от продължения, за да се поздравят с крайния успех с 1:0. Решителният гол в мача падна в 92-ата минута и бе дело на ветерана Даниел Младенов.

Първата добра възможност в мача бе на сметката на домакините и дойде още в 7-ата минута. След грешка в отбраната на Ботев и слабо върната топка към вратаря, Даниел Младенов излезе очи в очи с Ханкич. Стражът на гостите се опита ад изчисти силно напред коженото кълбо, но то се отби в тялото на футболиста на Етър. Младенов отново овладя, но в момента, в който стреля към вратата, Работов го блокира, а след това Филипов изчисти топката в корнер.

Само две минути по-късно отново Младенов бе близо до красиво попадение. След центриране в наказателното поле нападателят на Етър стреля с глава, но в защитник на „канарчетата”. Младенов все пак се ориентира най-добре и отново успя да отправи удар от въздуха със задна ножица. Коженото кълбо обаче профуча над вратата.

В 21-ата минута от щаба на Ботев имаха много сериозни претенции след отсъждане на главния рефер Димитър Буров. След корнер в полза на домакините, футболистите на Ботев организираха добра контраатака. Току прати топката в предни позиции, където дебнеше Маркиньос. Той се пребори с бранител на Етър и излезе сам срещу Анатоли Господинов. Главният съдия обаче видя нередност в действията на Маркиньос и отсъди нарушение в нападение.

Две минути преди края на първата част Кольо Станев направи страхотен пробив отдясно и навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Филип Филипов. Бранителят на гостите не игра с топката, но въпреки това главният рефер прецени, че няма нарушение в полза на домакините, въпреки сериозните претенции от щаба на „виолетовите”.

В 57-ата минута Па Конате реализира във вратата на Етър, но попадението бе отменено поради засада. Телевизионните повторения обаче показаха, че футболистът на Ботев е на една линия с бранителя на великотърновци Дичев.

В 71-ата минута домакините пропуснаха още един добър шанс. След атака отдясно Младенов центрира към Николас Фемия пред наказателното поле. Той овладя и стреля от средна дистанция, но в аут.

Ботев отговори с удар на Антоан Бароан, който също не попадна в целта.

В 79-ата минута гостите организираха отлична атака, като само намесата в отбрана на Фемия, предотврати сигурен гол. Па Конате нахлу мощно в наказателното поле и комбинира на двойно подаване със свой съотборник отляво. Вместо да стреля от удобна позиция, Конате продължи надясно към Маркиньос, който обаче се засуети и не успя да стреля бързо, позволявайки на Фемия да му отнеме.

Десет минути преди края на редовното време зрителите станаха на най-спорния момент в срещата. Вратарят на домакините Анатоли Господинов излезе извън наказателното си поле, за да пресече пас към играч на гостите. Вратарят стигна о топката, но след рикошет тя срещна ръката му и излезе в тъч. Главният рефер обаче прецени, че няма умисъл в действията на вратаря и не му показа червен картон.

Резултатът в мача бе открит в самото начало на продълженията. Само две минути след подновяването на играта домакините съумяха да поведат след гол на ветерана Даниел Младенов. Той обаче свърши по-лесното след страхотен пробив на Кольо Станев. Той преодоля трима бранители на гостите преди да навлезе в пеналта и да намери необезпокоявания Младенов на около десет метра от голлинията фронтално срещу вратата. За опитния Младенов не представляваше никаква трудност да се разпише за 1:0.

В последната минута на първото продължение Мариян Иванов си изкара втори жълт картон и остави своите с човек по-малко за решителните последни петнадесет минути в срещата.

Па Конате пропусна уникален шанс да изравни в 109-ата минута. След центриране отдясно топката прехвърли всички в наказателното поле и попадна в непокрития Конате. Той овладя и стреля силно, но над вратата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААААААААААА

    11 2 Отговор
    Не така де ЕТЪР ВТ е във втора лига (Б група) и е на 3то място

    Коментиран от #4

  • 2 ААААААААААА

    3 2 Отговор
    Оправихте се! Не бързайте! По-спокойно!
  • 3 Бфс

    17 2 Отговор
    Етър и Монтана отпаднаха незаслужено от А група Там трябваше да е Славия
  • 4 ЦСКА

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "ААААААААААА":

    Отличен резултат. Буферите писаха, че Етър е продал мача и ще падне, защото бил победил Ботев II в Пловдив миалата седмица.
    Браво Етър

    Коментиран от #7, #8

  • 5 AddictedToTrue

    4 8 Отговор
    Такъв съдия е срам за което и да е първенство,който е гледал мача знае защо...

    Коментиран от #6

  • 6 Само Локо Е

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "AddictedToTrue":

    Ей жълт, боли ли??? Жълтите тази година са пак в Б, ОЛЕ ОЛЕ
  • 7 Само Локо Е

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЦСКА":

    Феновете на Ловеч да мълчат, че утре Хебър, който домакинства на стадиона на истинското ЦСКА
  • 8 Левски 1914

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЦСКА":

    Виждаш ли коментар 7 всички ви викат , че сте Етро - Ловеч - МЕНТЕ - с ТИРЕ.