Last news in Fakti

27 Септември, 2021 10:10 2 478 4

Страхотна поличба за ЦСКА!

  • цска-
  • левски-
  • обрат

Ще се случи ли най-сетне голямата радост

Страхотна поличба за ЦСКА!  - 1
Снимка: БГНЕС

След повече от 41 години ЦСКА постигна пълен обрат във вечното дерби за първенство, след като вчера навакса пасив от 0:1 и стигна до победата с 2:1 на Левски. За последно „червените“ обърнаха „сините“ в елита на 22 март 1980 г., когато също изостават с 0:1, но печелят с 3:2.

Друг интересен паралел между двата мача са попаденията със задни ножици. През 1980 г. Спас Джевизов се разписва за „армейците“ с акробатично изпълнение, а вчера Георги Миланов вкара за тима от „Герена“ по подобен начин.

Обратът в срещата от 19 кръг на „А“ група преди 41 години поставя началото на четири поредни шампионски титли за ЦСКА. В още два случая преди това Левски повежда в резултата във вечното дерби, а след това победата отива в лагера на „червените“.

Те се случват на 31 март 1955 г. и на 1 август 1956 г. И двата пъти „сините“ повеждат в резултата, а в крайна сметка губят с 2:3. Във въпросните два сезона шампион става ЦСКА.

Това е изключително добра поличба за феновете на „армейците“, които вече 13 години чакат титла на своя любим отбор. Както е известно, за последно ЦСКА стана първенец на България в края на сезон 2007/08, когато треньор на тима също беше Стойчо Младенов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 504

    6 3 Отговор
    Това не беше точно задна ножица , просто лек удар на зад и каквото стане .Все пак си е гол и беше интересно.
  • 2 Чорбата

    7 14 Отговор
    Само ,че онзи отбор ЦСКА , няма нищо общо със сегашният ловешки ЦСКА- София
  • 3 Отегчен

    6 6 Отговор
    Снимката към статията казва всичко , какви армейци , какви пет лева , какви сравнения , какви поличби ?
  • 4 Гуци

    7 8 Отговор
    Поличбата ни застигна на 9- ти септември с маневрата на Лупи. Фалит и в трапа, срам, кражба на идентичност и като кукувиците в чуждо гнездо.