Last news in Fakti

30 Септември, 2021 18:35 2 301 1

Много неприятно: Боксови съдии са манипулирали мачове на Олимпиадата в Рио

  • олимпиада 2016-
  • рио де жанейро 2016-
  • манипулирани мачове-
  • боксови съдии

Според вестник "Гардиън" между седем и десет мача са манипулирани от съдиите

Много неприятно: Боксови съдии са манипулирали мачове на Олимпиадата в Рио - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/Илюстративна

Съдии са манипулирали някои от мачовете за разпределение на медалите на боксовия турнир на Олимпиадата в Рио през 2016 година, установи разследването на независима комисия под ръководството на професор Ричард Макларън.

Според вестник "Гардиън" между седем и десет мача са манипулирани от съдиите.

"Професор Макларън и неговият екип установиха, че на боксовия турнир на Олимпийските игри в Рио де Жанейро е съществувала система за манипулиране на резултати от двубоите", заяви президентът на Международната боксова асоциация (АИБА) Умар Кремльов.

"Сега предстои да се запознаем подробно с доклада и да решим какви стъпки да предприемем, за да гарантираме справедливостта. Ще се консултираме и с юристи, за да видим какви мерки може да вземем срещу лицата, участвали в манипулацията", добави президентът на АИБА.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 (гост)

    3 0 Отговор
    В заглавието, подзаглавието и три от четирите параграфа, се казва едно и също, но с различен брой думи. Така и така не става ясно каква е манипулацията. Язък за похабеното време да чета материала.