Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 16:17 2 127 3

Рен шокира футболна Франция с победа над звездния тим на ПСЖ

  • рен-
  • псж-
  • 2:0-
  • френска лига 1

"Червено-черните" нанесоха първа загуба на ПСЖ, който но все пак остава на върха с 24 пункта

Рен шокира футболна Франция с победа над звездния тим на ПСЖ - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Рен се наложи над ПСЖ с 2:0 в мач от деветия кръг на Лига 1. В края на първата част Лаборд изведе домакините напред, а секунди след подновяването на играта Те удвои аванса. В 68-ата минута Килиан Мбапе прати топката във вратата на противника, но попадението бе отменено заради засада.

Началото на мача бе спокойно, като първата добра възможност дойде чак в 21-ата минута и противно на очакванията бе на сметката на Рен. Сюлеймана преодоля противников защитник и отправи страхотен шут, но топката премина на косъм от лявата греда.

Парижани отвърнаха с опасна атака, завършила с твърде неточен изстрел на Неймар.

В следващите минути ПСЖ взе нещата в свои ръце и точно след половин час игра гостите получиха страхотен шанс от свободен удар, но изстрелът на Лионел Меси срещна напречната греда. Секунди по-късно аржентинската суперзвезда отправи нов удар, който обаче бе блокиран.

В края на първата част парижани изпуснаха нова добра възможност за гол, но пък домакините се възползваха от единствената си такава и поведоха в резултата.

Второто полувреме започна с нов гол за Рен. Домакините се възползваха от липсата на концентрация в ПСЖ и съумяха да вкарат второ попадение чрез Флавиен Те.

В 68-ата минута Килиан Мбапе вкара топката в мрежата на Рен, но след преглед с ВАР попадението бе отменено заради засада. В края на мача Хакими извърши нарушение и подари дузпа на домакините, но ВАР отново се намеси и отмени решението.

Така Рен нанесе първа загуба на ПСЖ, който но все пак остава на върха с 24 пункта. От своя страна, Рен се изкачи до седмата позиция във временното класиране с 12 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подуямие

    8 0 Отговор
    Гонзо ще е горд! 😃
  • 2 ГОНЗО

    4 1 Отговор
    Я играх у ,,РЕН,,🇹🇷💩
  • 3 Лео Гредата

    5 1 Отговор
    Дузпеси провали ПСЖ